Cumhur İttifakı’nın adayı olarak girdiği seçimi kazanan ve üçüncü kez Sındırgı Belediye Başkanı seçilen AK Partili, Ekrem Yavaş, ilçe seçim kurulundan mazbatasını aldı. Makam odasına astı. "Bismillah" diyerek ustalım dönemine başladı.

İTTİFAK ORTAĞINA TEŞEKKÜR

Belediye önünde toplanan kalabalığa seslenen Başkan Yavaş,  “Her türlü engellemelere, oyunlara rağmen Sındırgı teveccühünü bizlerden yana, hizmetten yana kullandı. Gücümüze, güç katan Sındırgı halkına, seçim süreci boyunca bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Genel Başkan yardımcımız, hemşehrimiz Hamza Dağ’a, Balıkesir  milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımız Ahmet Sağlam’a, MHP İl Başkanımız Orhan Dereli’ye, Cumhur İttifakının birlikteliğini en güçlü şekilde hissettiren AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlarıma, yönetimlerine, kadın kollarına, gençlik kollarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim boyunca ne söz verdiysek hepsinin arkasındayız.   Bugün itibariyle parti rozetimizi çıkartıyor, yeniden tüm Sındırgı’nın belediye başkanı oluyoruz. Biz her kesimden insanıyla biriz, beraberiz, birlikte daha güçlüyüz. Seçim döneminde istemeden de olsa kırdığımız incittiğimiz kim varsa affola. Bütün adaylarla bir araya geleceğiz, ilçemiz için onların da fikirlerini değerlendireceğiz”

DİKKAT ÇEKEN PANKART

Sındırgı Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçilen AK Partili Ekrem Yavaş  2004-2009 yılları arasını çıraklık, 2014-2019 yılları arasını kalfalık dönemi olarak nitelendirirken, 2019-2023 yıllarının da ustalık dönemi olacağını söyledi. Belediye personelinin Yavaş’a “Ustalık döneminiz hayırlı olsun” yazılı çelenk göndermesi dikkat çekti.

RAKİBİNE FARK ATTI

Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Ekrem Yavaş, son seçimde 12 bin 746 oyla başkan seçilirken, kullanılan oyların yüzde 50,30’unu aldı. 

Millet İttifakı adayı CHP'li Tuncay Öztürk , 11 bin 494  oy ve yüzde 45,37 oy oranıyla seçimin kaybedeni oldu.

Belediye Meclisinde Cumhur İttifakının adayı AK Partili 9, Millet İttifakının adayı CHP’li 6 meclis üyesi bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi