Bigadiç’te vatandaşlar, her ayın son perşembe günü kendilerine ücretsiz ikram edilen sıcak sütün ve buz gibi ayranın tadını çıkartıyor.



Bigadiç Belediyesi tarafından hazırlanan süt çeşmesi ile soğuk havalarda vatandaşlara sıcak süt ikramı yapılırken, sıcak havalarda da soğuk ayran ikramı yapılıyor.

Balıkesir’in Etin ve Sütün Başkenti olan Bigadiç’te vatandaşlar kendilerine ikram edilen sıcak sütün ve soğuk ayranın tadını çıkartıyor. Bigadiç Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ’Süt ve Ayran Çeşmesi’ projesi ile o gün yaklaşık 8 bin özel günlerde 12 bin bardak sıcak süt veya soğuk ayran vatandaşlara ikram ediliyor.


Perşembe günleri ilçe semt pazarı yakınına kurulan süt ve ayran çeşmesi vatandaşlardan büyük ilgi görürken, 7’den 70’e her kesimden vatandaş soğuk havalarda sıcak süt, sıcak havalarda da soğuk ayran için çeşme başına akın ediyor.

Vatandaşlar 7 yıldır kurulan içinde elektrikli ısıtma sistemi bulunan süt ve ayran çeşmesinde sütün ve ayranın sürekli sıcak ve soğuk olması sağlanırken, sunulan ücretsiz hizmetten memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar Belediye Başkanı İsmail Avcu’ya teşekkür ettiler.

● Emrah Çakmak | Bigadiç

Editör: Haber Merkezi