Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey, Dursunbey Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Ormanın Başkentinde ağırladığı genel müdürden yeni yatırımların sözünü aldı. 

Türkiye’de iki orman işletme müdürlüğü bulunan tek ilçe olan Dursunbey’in kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Genel Müdür Karacabey ile başkan Bahçavan, orman ve ormancılık üzerine birçok projeyi masaya yatırdı. 

Durbunbey Belediyesinin Sülmen Bölgesinde projelendirdiği Yeşiltepe Mesire Alanı ile ilgili belediyeye destek veren Genel Müdür Karacabey, gerekli mevzuatın onaylaması sonrası bu alanı Dursunbey Belediyesine tahsis edeceklerinin müjdesini verdi. 

Başkan Bahçavan, genel müdürle görüşmesinde İlçe ormanlarında ağaç sayısının ve çeşitliliğinin arttırılması için Kestane, Badem ve Ceviz ağacı gibi birçok talepte bulundu. 

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sağırlar-Göbül mahallemiz arasında yapımı süren yol yapımı için ortak protokol kararı aldığımız görüşmede, Osmaniye-Çamlık arasındaki yola köprü yapılması için de söz aldık. 

Orman yangınlarında Belediyeler, Baski ve vatandaşlar ile el birliği içinde yangınlara müdahale ettiğimizi ifade ettiğimiz görüşmemizde, orman alanlarında binlerce hemşehrimizin ormanlarda ekmeğini kazandığını ve çok önemli bir değer olduğunu hatırlattık. 

Son üç yıl içerisinde ilçemiz Orman Müdürlüğüne gönderilen 2 greyder, 1 ekskavatör, 1 JCB türü aracın İlçeye büyük hizmetlerinin olduğunu belirterek, yeni araç taleplerimizi de sayın Genel Müdürümüze aktardık. 

Taleplerimizin tamamını olumlu karşılayan ve ekibine talimat veren Sayın Bekir Karacabey’e bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyor görevinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi