CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Sıtkı Gider, genel seçimlerin ardından oluşan tabloyu 'başarısızlık' olarak niteleyip olağanüstü kurultay çağrısında bulunan isimleri eleştirerek, "Ortada nasıl bir başarısızlık var, ben bunu göremiyorum. Bunun aksini söyleyenler 18 yıldır partinin yönetimleriydi. Önce kendi dönemlerine bakıp sonra başarısızlıktan söz etsinler.'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin 24. dönem milletvekilliği seçimlerinde aldığı 25.95'lik oy oranını beğenmeyen eski genel başkan Deniz Baykal başta olmak üzere ekibindeki isimlerin olağanüstü kurutulmaya gidilmesi yönündeki açıklamalarıyla bir süredoir durulmuş görünen parti içindeki iç çekişme yeniden gün yüzüne çıktı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Sıtkı Gider, ajans10.com'a yaptığı değerlendirmede, seçim sonuçlarının başarısız olarak değerlendirilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçimlesinin ardından CHP'de büyük bir hareketliliğin yaşanmaya başladığına işaret eden Gider, kısa sayılabilecek bir sürede gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında girilen seçimlerde 1983'ten bu yana en yüksek oyu olarak çıkıldığını hatırlattı.

- KURULTAY ÇAĞRISI YAPANLAR 18 YILA BAKSIN -

Gider, şunları söyledi:

"Kurultay çağrısı yapanların samimiyetine inanmıyorum. Çünkü bir seçime göre CHP'nin oyları yüzde 25 arttı. Bu 1983'den bu yana girdiğimiz seçimler dikkate alındığında en yüksek oy seviyesidir. Biz bunu elbette yeterli görmüyoruz. Ancak başarısızlık olarak nitelenmesini de anlamıyorum. Bunun aksini iddia edenler 18 yıldır partinin yönetim kadrolarındaydı. Önce kendi dönemlerine bakıp sonra bir değerlendirme yapmaları, başarısızlıkten söz etmeleri daha sağlıklı olur. Başarısızlığın bir ölçüsü olsaydı anlardım. Güneydoğu illeri buna örnek gösteriliyorsa, oralara önceki dönemlerde gidilemiyordu bile. Hakkari'de, Diyarbakır'da zaten başarısızdıK. CHP'de son 6 aydır bir kıpırdanma var. Böyle bir ortamın yakalandığı dönemde herkesin kendini iç çekişmelerden soyutlayıp bugünkü çıtayı daha yükseklere taşımak için Kılıçdaroğlu'nun etrafında kenetlenmelidir. "

- GÖREVİNİ YAPMAYAN GÖREVDEN ALINIR -

CHP'nin şu anda yeni bir kurultayla kaybedecek zamanının olmadığını savunan CHP Balıkesir İl Başkanı Sıtkı Gider, başka hesaplar yapılarak fırsatçılık peşinde koşulması yerine halkın CHP'ye olan ilgisini artırmak için çalışılması gerektiğini ifade etti.

Gider, oturarak siyaset yapma döneminin bittiğini bu seçimlerde çıkan sonuçların da gösterdiğini belirterek, "Bizlerin iç çekişme ve hesaplaşmalarla geçirecek ne zamanımız ne lüksümüz var. Sırça köşklerde oturarak siyaset yapma, oy alma dönemi çoktan bitti. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimler var. Bugünden başlayarak halkın ayağına gideceğiz. Mahalle ve köyleri düzenleri olarak dolaşacağız. Kahvehanelerde oturup vatandaşla gerektiğinde okey oynayacağız. Halka kendimizi daha iyi anlatacağız. Balıkesir teşkilatı olarak bugün bunun kararını aldık. İl, ilçe, belde teşkilatlarındaki arkadaşlarımız, gençlik ve kadın kollarında görev alan partililerimiz bu yönde çalışacak. Her ay kendilerinden rapor alacağız. Bunu yapmayan olursa, bizde gereğini yaparız." diye konuştu.

- BALIKESİR İLK 10 İL ARASINDA -

CHP İl Başkanı Sıtkı Gider, partisinin Balıkesir'de elde ettiği yaklaşık yüzde 10 oranındaki oy artışına rağmen, bazı çevrelerin 'olağanüstü kurultay' yolunda yaptıkları çağrıları destekler şekilde 'fısıltı gazeteleri' aracılığıyla elde edilen başarıya gölge düşürmeye çalıştığını söyledi.

"Siyasette hiç birşey gizli kalmaz" diyen Gider, kendisinin de aralarında bulunduğu Balıkesir'deki kurultay delegeleri içerisinde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ve Kılıçdaroğlu'nun partiyi daha iyi noktalara taşıyacağına inandıklarını kaydetti.

- "40 GÜNDE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK" -

Balıkesir il yönetiminin seçimlere 40 gün kala atandığına dikkat çeken Gider, "Balıkesir'de 40 güne sığdırdığımız seçim çalışmalarıyla 2007'de 168 bin olan oylarımızı bu seçimlerde 258 bine yükselttik. Oy oranımız yüzde 9.23 arttı. Bunu 40 günde başardık. Herkes bizi tebrik etti. 'Bu şartlarda 3 milletvekili çıkarabilmek çok iyi' dedi. Balıkesir il teşkilatı olarak başarısız değiliz. CHP'nin oylarında en yüksek artışı sağladığı 10 ilden biri Balıkesir. Bunun dikkate alınmasını istiyor, iç çekişmeyi alışkanlık haline getirenlerin de bu gerçeği görerek adımlarını ona göre atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

- BAHÇELİEVLER ÜZÜNTÜSÜ -

CHP İl Başkanı Sıtkı Gider, 12 Haziran seçimlerini değerlendirirken, Balıkesir'deki bazı mahallelerde ilk kez 2. parti konumuna düşmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Bahçelievler mahallesindeki sandıklarda CHP'nin her seçimde 1. parti olarak çıktığını hatırlatan Gider, "Bu kez 2. parti çıktı. Bu bizi üzüyor. Burada birinci parti olmamız gerek. 2009'daki yerel seçimlerde , gerek Bahçelievler, gerekse 6 Eylül başta olmak üzere bazı semtlerde CHP'nin oylarında kayma olmuştu. Belediye başkanlığı seçimlerindeki bu kaymadan geri dönüşüm bu seçimde başladı ama tam yeterli olmalı. Çalışmalarımızı da ona göre yönlendireceğiz." ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi