ROMANLARLA İFTAR

AK Parti İl Başkanlığı tarafından yaşanan depremlerden önce planlanan Balıkesir Roman Dernekleri buluşması, AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran’ın Değirmen Cafede düzenlediği iftar programı ile gerçekleştirildi. İftar programına; AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, Balıkesir Romanlar Derneği Başkanı İsmail Arslan ve yönetim Kurulu üyeleri ile İlçelerdeki Roman Dernekleri yönetimleri katıldı.

İftar sonrası AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran yaptığı konuşmada, daha önceden planlanan toplantının yaşanan depremler nedeniyle geciktiğini ifade ederek, “11 ilimizde yaşanan ve ağır sonuçlar doğuran depremler nedeniyle planladığımız toplantımızı gerçekleştirememiştik. Depremlerde 50 bin canımızı yitirdik. Acımız büyük. Depremlerde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlarımıza sabırlar ve depremzede yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah devletimiz her daim deprem bölgesinde yaraları sarmak için insan üstü bir çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanımız, ramazan ile birlikte her gün deprem bölgesinde iftarda vatandaşlarımızla bir araya geliyor, onların sorunlarını, ihtiyaçlarını, dertlerini dinliyor. Bir yıl içerisinde de tüm bölgede depremin izlerini silmek için çalışıyor. Tabii hayat devam ediyor. İsmail Abiyle daha önceden planladığımız toplantımızı bugün bir araya gelerek gerçekleştirmiş oluyoruz. Sizlerle beraber olmak, iftar yapmak çok değerli.

BAŞARAN: “BU SEÇİM,
MİLLETTEN AFERİN BEKLEYENLERLE,
AVRUPA’DAN AFERİN BEKLEYENLERİN SEÇİMİ OLACAK”

Biliyorsunuz önümüzde bir seçim var. Bu seçim normal bir seçim değil. Dün Savaştepe’deki ziyaretimizde de ifade ettim. Kim bu vatanın bağımsızlığını, özgürlüğünü, geleceğini millete güvenerek, sırtını millete dayanarak, milletin istediği şekilde bina etmeye, imar etmeye talip. Kim aferini milletinden bekliyor, milletin beğenisini kazanmak istiyor. Kim aferini Avrupa’dan, Amerika’dan bekliyor, ülkenin yönetimini onlara bırakmak istiyor. Tüm bunları milletimiz kendisi görecek.

“CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE DÜNYADA SÖZ SAHİBİYİZ”

Bizim niyetimiz ve istikametimiz doğru. Bugün Türkiye kendi kararlarını kendi verebilen nadir ülkelerden bir tanesi. Dünyadaki güç odakları ülkelere bir şekilde güdümlerine alarak, baskı kurarak, boyunduruk altında tutup sömürüyorlar. Bize de bunu yapmaya çalışıyorlar. Kısmen de geçmişte bunu başardılar. Ama 20 yıldır da, üzerimizde kurdukları tahakkümden kurtulmayı başardık, prangalarını kırdık. Tam bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu ülke artık üzerine oyun oynanan değil, oyun kurmaya çalışanların oyunlarını bozan ülke haline geldi. Bugün özgürce ülkemizin dört bir yanında, Karada, Havada ve Denizde, hatta tüm dünyada kendi kararlarımızı alıp, uygulayabiliyoruz. Kimseye, hiçbir ülkeye bağımlı değiliz.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BOYUNDURUK ALTINA ALMAK İSTİYORLAR”

Türkiye’de öyle bir muhalefet var ki, Karabağ’ın özgürlüğünden rahatsız oluyor. Bugün öyle bir muhalefet var ki, sınır ötesi terör operasyonlarımızdan rahatsız oluyor. Karadeniz’de ve Akdeniz’de yaptığımız doğalgaz ve petrol arama çalışmalarımızdan rahatsız. Ege’de ve Akdeniz’de yüzen Türk gemilerinden rahatsız. Dalgalanan Türk Bayrağından rahatsız. Ülkemizi boyunduruk altına almak isteyenlere, rahatsız olanlara bir sözüm var. Bre gafil niye bunlardan rahatsız oluyorsun. Sen Türk Milletinin bir mensubu değil misin? İşte bu seçim, milli ve gayri milli olanların seçimi. Bu vatanın tarafında olanlarla, bu vatanı boyunduruk altına sokmak isteyenler arasında olan bir seçim. Milletimiz seçimde bunun kararını verecek. Bazılarımız bunun farkında değil. Kişisel sıkıntılarına göre hareket ediyor. Arkadaşlar, vatan elden gitme noktasında. Bugün vereceğimiz karar, bizi 30 sene, 50 sene belki de 100 sene daha sömürmek isteyenlere ve işbirlikçilerine karşı ne yapacağız onun kararı olacak.

“YÜZYILIN ROMANINI BİRLİKTE YAZACAĞIZ”

Sevgili Roman kardeşlerim. Biz bir birimize yeteriz. Hep birlikte olunca, beraber olunca daha güçlüyüz. Tüm işlerimizi bir ve beraber olunca bir şekilde çözeriz. Bugün ve yarın tüm sorunları çözecek çok güçlü bir irade var. Cumhurbaşkanımız hem İstanbul’da, hem de Ankara’da sizlerle çeşitli toplantılar yaptı. Sizlere verdiği önemi, hem toplantılar öncesi hem de sonrası kurulan heyet ve komisyonlarla hayata geçirmek için çalışmaları başlattı. Ancak deprem vesilesi ile bir çok iş geriye kaldı. Dediğim gibi, hayat devam ediyor ve biz sizlere verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Yüzyılın Romanı olacak. Yüzyılın Romanını birlikte yazacağız. Cumhurbaşkanımız bu konuda verdiği tüm sözleri yerine getiren biri. Biz de kendisini hem örnek alıyoruz, hem de gurur duyuyoruz. Bundan sonra da tüm sorunların çözümü için sizlerle birlikte ve beraber olacağız. AK Parti İl Teşkilatımızla, İlçe Teşkilatlarımızla, Belediyelerimizle her zaman sizlerin yanında olacağız. Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. İlçe ziyaretlerimizde dernek üyelerimizi ziyaret ederek, neler yapmamız gerekirse onları yapma gayreti içerisinde olacağız. Bugün burada birlikte iftar yapmaktan dolayı çok mutluyum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞARAN; “ROMAN KARDEŞLERİMİZLE HER PLATFORMDA BİR ARAYA GELECEĞİZ”

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran’ın konuşmasının ardından, Balıkesir Roman Dernekleri yöneticileri sorunlar ve talepler üzerine görüşlerini dile getirdiler. İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran yapılan toplantının ardından her işin takipçisi olacaklarını, sorunların çözümü için beraber hareket edeceklerini belirterek, “Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bugün burada sizlerin ifade ettiği tüm konuları not ederek, gerekenleri yapma konusunda büyük bir gayret göstereceğimizi bilmenizi istiyorum. Sizlerle bu tip toplantıları daha sık aralıklarla yapacağız” dedi. Balıkesir Roman Dernekleri yöneticileri ile günün önemine binaen çekilen fotoğrafın ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi