Balıkesir'de spor camiasının efsane isimlerinden Yılmaz Çorapçı yaşamını yitirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün hafızası sayılan Çorapçı 86 yaşındaydı.

Futbol, Voleybol, Basketbol, Bisiklet vb. spor dallarında uzun yıllar hakem ve gözlemcilik yapan Çorapçı'nın cenazesi evinin önünde alınan helallik sonrası Başçeşme Mezarlığında toprağa verildi. 

YILMAZ ÇORAPÇI KİMDİR?
 


1935 yılında Balıkesir’in tanınmış eşrafından Haydar Çorapçı’nın oğlu olarak dünyaya geldi. Spor camiasına girmeden önce çorap ve trikotaj üzerine imal ve ticaret yapıyordu.

On yıl kadar devam eden bu işi arasında, spora ve Beden Terbiyesi İl müdürlüğü ile ilgisi nedeniyle kendi spor çalışmaları olmadığı zamanlarda statta yapılan futbol müsabakalarında saha komiseri görevlerinde bulundu.

Zamanın bölge müdürü tarafından yapılan teklif üzerine 01.04.1966 yılında resmen saha ve tesisler müdürü olarak göreve başladı, sırasıyla ambar ayniyat, evrak kayıt, spor bölüm memurluğu yaptı. Aynı tarihte Sabiha hanım ile evlendi.

1969 yılında spor servis şefi olan Yılmaz Çorapçı spor müdür yardımcılığı, sivil savunma amirliği ardından 1989 yılında Erdek İlçesi Gençlik ve spor ilçe müdürlüğüne atandı. 15 Temmuz 1995 yılında kendi isteği ile emekli oldu.

Tekrar çorap ve trikotaj işleri ile ilgilenen Çorapçı mahalli gazetelerde spor ile ilgili maç yazısı, görüş ve açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Çorapçı 1961 yılında voleybol ajanlığı görevinde iken ilk olarak voleybol ve basketbol hakem kurslarını açtırdı. O tarihlerde Balıkesir’de spor salonu olmadığından Tenis kortlarındaki beton kort zeminini düzelttirerek mastik asfalt ile kaplattırdı ve bu sahada gece çalışmaları ve gece müsabakalarının yapılması için ışıklandırılmasını gerçekleştirdi.

Kurtdereli Kapalı Spor Salonunun Balıkesir için önemine değinen Yılmaz Çorapçı bu konuda: “1969 yılında hizmete giren Kapalı spor salonunda ilk olarak yapılan Üniversitelerarası Spor oyunları ile birlikte değişik spor faaliyetleri şehrimizde büyük ilgi çekmiş, ardından bir çok branşta ajanlıklar kurularak spor salonunda çalışmalara başlanmıştır.” derken kendisinin de bu çalışmalara masa tenisi ,bisiklet, voleybol ve basketbol branşlarındaki antrenör belgesi ile yardımcı olduğunu, bu nedenle de basketbol, voleybol ve bisiklet branşlarında hakem kursu öğretmenliği lisanslarına da sahip olarak yüzlerce hakem yetiştirdiğini, bisiklet (uluslar arası), yüzme (uluslar arası),voleybol, basketbol ve atletizm (milli), sutopu, motosiklet, halter,okçuluk,eltopu (bölge) Güreş ve boks müsabakalarında zaman hakemliği yaptığını ifade etmiştir.
(Kaynak: Mazideki Balıkesir)

 

Editör: Haber Merkezi