BALIKESİRSPOR Kulübü'nün yaşadığı ekonomik krizin aşılması amacıyla seferberlik başlatıldı.
Balıkesirspor için 'kader günü' diyebileceğimiz 1 milyon avroluk ödemenin son günü olan 26 Nisan için hızlı geri sayım devam ederken şehrin yönetim kadrolarında kıpırdanma gözlendi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Kırmızı-Beyazlı kulübün Alihikmetpaşa Tesisleri'nde bir araya gelerek kampanyanın startını verdi. 
DURSUNBEY ve KEPSUT DESTEĞİ
Yücel Yılmaz'ın 'sağ kolu' Yasin Sağay ile birlikte geldiği organizasyonda Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ile Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da hazır bulunarak kırmızı-beyazlı kulübe destek olacaklarının mesajını verdi. 

KULÜP BAŞKANI NE DEDİ?
Uzun süre sonrası görülen ilk kez ciddi organizasyonun açılışında konuşan Balıkesirspor Kulübü Başkanı Mustafa Bahçeci, kulübün bugünkü durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 

NUNO DOSYASI BU SONUNCUSU
FIFA'daki Portekizli oyuncu Nuno Andre Coelho dosyasına 26 Nisan'a kadar 1 milyon avro ödeme yapılması halinde 6 puan silme ve 2 sezon transfer yasağıyla karşı karşıya kalınabileceğini hatırlatan Bahçeci, "Bu borç Süper Lig döneminden kalan 4 adet dosyanın sonuncusudur. Bu borç ödenirse Balıkesirspor'umuzun önü açıktır ve Türk spor ailesi içindeki saygın yerini daima muhafaza edecektir." dedi. 

ALACAMESCİD RUHU
Balıkesirspor'un şehrin birleştirici gücü olduğuna vurgu yapan Bahçeci, "Alacamescit ruhuyla bir araya gelen inanmışlığın, aşkın, mücadelenin ortak paydasıdır." diye başladığı konuşmasında, bugünkü ekonomik krizin Süper Ligden düşülmesi sonrası ortaya çıktığına dikkat çekti. 
Bahçeci şöyle konuştu: 
Kulübümüzün Süper Lig'den düştüğü tarih  zorlu süreçlerin başlangıcıdır. 
Benden önce kulübümüzde görev yapan Feyyaz Çiftçi  ve Remzi Boncuk  da bu zorlu süreçlerde benzer mücadeleleri vermişlerdi. 

EDİP UĞUR'A TEŞEKKÜR
O tarihlerde görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur Bey'in büyük destekleriyle çok büyük sıkıntılarına rağmen kulübümüz 1. Lig'de tutunmuştur.
Çünkü, futbol kulüplerinin maliyetleri çok yüksek, mali düzensizlikler halinde ise yaptırımlar çokça acıtıcıdır.  Yer çekimi kanunu kulüpler için de aynen geçerlidir. 

ÇIKARSAN DÜŞMEYECEKSİN
Süper Lig'e ya çıkmayacaksınız ya da çıktıysanız düşmeyeceksiniz.
Çünkü Süper Lig'den düştüğünüz takdirde oluşturulan yüksek bütçeler ve düştükten sonra karşılaşılan yüksek oranlı borçları bir alt ligdeki kulüp gelirleriyle göğüslemeniz mümkün olmamaktadır. 
Bu süreçleri yaşayan ve Süper Lig'den düşen Balıkesirspor'umuz dışındaki pek çok kulüp amatör lige kadar düşmüşlerdir. Bunun örnekleri Manisaspor, Gaziantep, Mersin İdmanyurdu gibi takımlardır. 
Bu süreçleri benden önce idare eden ve kulübümüze o dönemlerde de yüksek oranlarda destek veren başta o dönemki belediye başkanımız Ahmet Edip Uğur ve benden önce görev yapan kulüp başkanımız Feyyaz Çiftçi ve Remzi Boncuk'a teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. 

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ OLMADAN OLMUYOR!
Bizim dönemimizde de büyükşehir belediyemizin bize destekleri olmuştur ve olmaktadır. 
Ancak kulübü transfer yasağı cezalı da olsa yönetim kurulumuzla devraldığımız 7 Mayıs 2018 tarihinden günümüze kadar geçen süreçte Balıkesir'imizin en değerli markası Balıkesirspor'u gözümüzden sakındık.
Futbolcularımız, çok değerli teknik kadromuz ve taraftarlarımızla içinde bulunduğumuz pek çok sıkıntıyı büyük bir özveriyle göğüsledik. Sezon boyunca tabiri yerindeyse başımıza gelmeyen kalmadı. 

KÜMEDE KALMAYI GARANTİLEDİK
Ancak bu zorlu süreçlerde dahi bu kulüp Türkiye Kupası'nda son 16'ya girmiş olup, şu anda Süper Lig'de ilk 7'deki Çaykur Rizespor'u eledik, Trabzonspor'u da elemenin eşiğinden döndük ve son 16'ya girdik. 
Sezon başında spor çevrelerince küme düşecek takımlar listesinin başında gösterilmemize rağmen ligin bitimine 4 hafta kala kümede kalmayı garantiledik. 

SON ÜÇ GÜNE GİRDİK
Kulübümüzün sezon başından beri verdiği emekleri, taraftarlarımızın ve takımımızın verdiği emekleri 6 puan silimiyle ve transfer yasağıyla tehdit eden Portekizli oyuncu Nuno Andre Coelho dosyasında son 3 güne girdik. 
Bu borcun ödenmesi veya yapılandırılması noktasında yönetim olarak tüm gayretlerimize rağmen bu mümkün olmadı. Bu borç Süper Lig döneminden kalan 4 adet dosyanın sonuncusudur. 

YÜCEL YILMAZ'A GÜVENİYORUZ
Allah'ın izni ve sizin katkılarınızla, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın kalıcı gelirler noktasındaki destekleriyle Balıkesirspor'un önü açıktır. Türk spor ailesi içindeki saygın yerini daima muhafaza edecektir. "

ODA BAŞKANLARIYLA TOPLANTI
Balıkesirspor Kulübü Başkanı Mustafa Bahçeci, kampanya startının verildiği etkinliğin ardından şehirdeki esnaf odalarının başkan ve yöneticileriyle ayrı bir toplantı yaptı. Kulübün mali yapısıyla ilgili bilgiler aktardı, STK'ların Balıkesirspor Kulübü ile iç içe olmasının gerekliliğine işaret etti. 

Editör: Haber Merkezi