Balıkesirspor Kulübü'nün Nuno Andre Coelho’ya olan borcu nedeniyle FIFA’dan gelen uyarı üzerine, açıklama yapan Başkan Mustafa Bahçeci, kulübün mali durumu için "müflis şirket" benzetmesi yaptı.

Sezon başından bu tarafa yaşanan ekonomik sıkıntıların yanı sıra transfer yasağı nedeniyle sorunlar yaşayan Balıkesirspor, FIFA’dan gelen yeni bir uyarı ile sarsıldı. Kulüp Başkanı Mustafa Bahçeci, düzenlediği basın toplantısıyla son gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

SAYDAM, ŞEFFAF 

Kırmızı-beyazlı camiada karamsarlık yaşanmaması için sıkıntılı durumları çok fazla dillendirmediklerini belirten Mustafa Bahçeci, “Göreve başladığımız 7 Mayıs’tan bugüne kadar takımımızla birlikte yaptığımız yolculukta yaşadığımız bir takım sıkıntılar oldu. Bunların pek çoğunu da sizlerle paylaştık. Yönetime geldiğimiz günden bu tarafa sizlere karşı son derece saydam ve açık bir politika izledim. Bizden önceki dönemlerden kaynaklanan sıkıntıları da sizlerle opsiyonlu paylaştım. Nedeni de kimsenin bir karamsarlık içine girmemesiydi” dedi.

KIZIL ELMA VURGUSU

Balıkesirspor yönetimini devir aldıklarında sıkıntılı bir fotoğraf gördüğünün altını çizen Başkan Bahçeci, “İlk basın toplantımızda güzel şeyler söyledik. Söylediğimiz şeyler aslında temennimizdi. Başka bir deyişle şahsi Kızıl Elma’mdı. Nasıl bir Balıkesirspor istediğimin tasvirini yaptım. Sıkıntılara çok fazla değinmedim. Doğru bilgilendirme adına zaman zaman yaşadığımız sıkıntıları dile getirdik” dedi.

İKİ KEZ ÇAMAŞIR DEĞİŞTİRİYORUM

Son dönemde yaşanan sorunların kendisini sıkıntıya soktuğunu dile getiren Başkan Bahçeci, “Devir aldığımız kulüp, transfer yasağı olan bir kulüptü. Allah hiçbir başkana transfer yasağı olan bir kulüpte yöneticilik yapmayı nasip etmesin. 7 Mayıs’tan bu tarafa yaşadıklarımı, yönetici arkadaşlarım ve Giray Hocam çok yakinen biliyor. Bunun dışında bir ben biliyorum bir de Allah bilir. Son 3-4 aylık süreçte gece iki defa çamaşırlarımı değiştiriyorum. Bunu sizlere hicap duyarak söylüyorum” dedi.

HİÇ HATA YAPMAMAYA ÇALIŞTIM

Balıkesirspor’un şehrin en önemli markası olduğunu hatırlatan Mustafa Bahçeci, “Ben, Balıkesir’in en değerli markasının başkanıyım. Bu değerli marka, Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’in spor kulübü olan Balıkesirspor.Göreve geldiğimizden bu tarafa kulüp adına, şehir adına, temsil noktasında hiç hata yapmamaya çalıştım. Hatasızlık Allah’a mahsus, kuluz hatamız olabilir. Bir hatamız olduğunda da bunun öz eleştirisi yapıp, sebebini paylaşırız” dedi.

SIKINTILAR, BAĞIMIZI GÜÇLENDİRDİ

Asıl kahramanların oyuncular olduğunu ifade eden Başkan Bahçeci, “Benim hiçbir zaman Balıkesirspor’un kahramanı olmak gibi bir niyetim hiç olmadı. Balıkesirspor’un kahramanları, sahada oynayan 11 oyuncudur ama o futbolcuları, o kahramanları, o sahaya biz yöneticiler çıkarıyor. Onların moral motivasyonunu, birlik ve beraberliklerini başta hocam ve biz sağlıyoruz. Sıkıntılar, bizi birbirimize daha çok bağladı. Bu bağın da faydasını gördük. Bu faydanın başında son haftalarda aldığımız sonuçlar var” dedi.

Her şeye rağmen sahada alınan sonuçların kendilerini memnun ettiğini belirten Başkan Bahçeci, “Bu takımı devir aldığımızda, bu takım, geçtiğimiz sezonun son dönemlerinde bir takım sıkıntılardan dolayı, 3 defa antrenmana çıkmadı. Ben, o takımı transfer yasağı ile devir aldım ve devre arasında 4 önemli oyuncu kaybetmemize rağmen ligdeki bugünkü durumumuz benim adıma, bu takımın başarısıdır” dedi.

DUYAN HER OLUMSUZLUK PEŞPEŞE GELDİ...

Göreve başlamalarından itibaren sorunların üst üste geldiğini dile getiren Mustafa Bahçeci, “7 Mayıs’tan bu tarafa, hani derler ya ‘Duyan geldi’ hakikaten duyan geldi. Transfer yasaklı bir kulüp olarak, o günün şartların çocukların gönüllerini, duygularını, maddi ve manevi sıkıntılarını tolere ettik. Kolej havası yakaladık. Atatürk Stadı’nın çimi 12-13 senede bir yenilenir, bize denk geldi. Sezon açılışı yapamadığımız gibi ilk maçlarda Akhisar’a taşındık. Ümraniyespor maçında malum hadiseyi yaşadık. O hadisenin takım üzerindeki ve Türkiye kamuoyundaki izlerini silmek için özel gayret sarf ettik. Bunların ardından tüm ülkenin yaşadığı ekonomik sorunlar ve Balıkesir’de hepinizin bildiği siyasi hususları yaşadık” dedi.

YENİ TESİS KONUSUNDA BÜROKRASİ ENGELİ ÇIKTI

Yeni yapılması planlanan tesislerin arsa tahsisi için henüz sonuç alamadıklarını ifade eden Başkan Bahçeci, şöyle devam etti:

“Kulübe yeni bir tesis kazandırmak adına hazineye ait mera alanından 200 dönümlük tahsis talebinde bulunduk. Proje geliştirdik. Gerekli başvurularımızı yaptık. Ardından ‘Sizin talip olduğunuz alan için iki yıl önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün okçulukla ilgili 63 dönümlük arsa talebi var’ şeklinde bir yazı aldık. Nedense Mera Komisyonu’nda iki yıl beklemiş. Mera Komisyonu’nda evraklar iki yıl beklemez. Neden ve nasıl iki yıl sonra gündeme geldi, anlamış değilim. Talep edilen arsaların çakıştığını söylediler. Çakışan yerleri incelediğimizde 3 dönümlük alanın çakıştığını gördük. Bunun üzerine ’63 Dönümü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne verin. 197 dönüm alan bizim işimizi görüyor’ şeklinde yazılı olarak bildirdik. Bize, ‘Önce o tahsisi yapalım, sonra da size tahsis yapalım’ diye cevap verdiler. Yani ölme eşeğim, ölme olayı."

EŞYA PİYANGOSUNE TEMİNAT BULUNAMADI

Balıkesirspor’a maddi kaynak sağlamak için eşya piyangosu düzenleme kararı aldıklarını hatırlatan Mustafa Bahçeci, “ 30 bin bilet bastıracak şekilde gerekli onayları aldık. Milli Piyango Genel Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Vereceğimiz hediyelerin tutarının yüzde 10 fazlası kadar teminat mektubu istediler. Balıkesir’de önemli bir devlet bankası, Balıkesirspor’un tüm bankalarda haciz işlemi ve daha önce yazılmış çekleri olduğu için talebimiz olumsuz cevapladı” dedi.

BANKALAR BAL-KES'E KREDİ VERMİYOR

Balıkesirspor’un bankalar nezdinde itibarının olmadığını belirten Mustafa Bahçeci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir şirket düşünün ki çekinin arkası yazılmış. Türk Ticaret Kanunu’na göre o şirketin işi bitmiştir. Bankalar ve tüccarlar nezdinde itibarı sıfırlanır. Balıkesirspor, bankalar nezdinde itibarsız iş adamı konumundadır. Müflis bir şirket, müflis bir iş adamı konumundadır. Maalesef durumumuz bu. Bu kadarını bilmiyordum. Daha önce bir iş adamından alınan yüklü bir para var. Bunun belediye tarafından telafi edilmesi için çaba sarf ettim. O firma da ekonomik sıkıntılardan etkileniyor. Sorun çözülsün, Balıkesirspor da bu yükten kurtulsun istedim ama bugüne kadar olmadı. Bu durum, o firmayı da tahrik etti herhalde, her gün kulüp hesaplarımıza haciz geliyor. Balıkesir’deki bankalarla hiçbir şey yapamıyoruz. Hesaplarımıza üye aidatı bile yatırsanız, alamıyoruz.” 

NUNO ANDRE COELHO KONUSU

FIFA’dan gelen son uyarı ile ilgili bilgi veren Başkan Bahçeci, “Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yaklaşık 15 gün önce bize bir yazı geldi. Yazıda, Nuno Andre Coelho’ya olan yaklaşık 1 milyon Euro’luk borcumuzdan dolayı 60 günlük süre verildiği bildirildi. Bu konuda kulüp olarak yapılması gereken işlemleri yaptık. Avukatlarımız, federasyon ve oyuncu avukatlarıyla irtibata geçti. Yeni bir yapılandırma için uzlaşı arıyoruz. Benim izlenimim, görüşmelerde bir hayli mesafe kat ettik” dedi.

TRANSFER YASAĞI ve 6 PUAN SİLME CEZASI
Balıkesir’in tüm dinamiklerini göreve çağıran Mustafa Bahçeci, “Sorunu çözemememiz halinde telaffuzu bile hoş olmayan iki dönem transfer yasağı ve 6 puan silme cezası alacağız. Balıkesir’in bütün dinamiklerinin böyle bir sıkıntıda kulübü yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Bunun gereği noktasında yapılması gereken her şeyin yapılacağını düşünüyorum. En azından yönetici arkadaşlarımla birlikte üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Bunu size taahhüt edebilirim” ifadesini kullandı. 

GÜNCEL BORÇ 30 MİLYON

Balıkesirspor Kulübünün güncel borç miktarı ile ilgili soruyu cevaplayan Mustafa Bahçeci, şu bilgiyi verdi:
“Görevi devir aldığımız zaman 34 milyon olan borç miktarımız, sonuçlanan mahkeme kararları ile 37 milyona çıkmıştı. Bugün ise Balıkesirspor’un borcu yaklaşık 30 milyon liradır.” 
(Şehrinsporu)

Editör: Haber Merkezi