YASEMİN ADAR KÜLLİYE'DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan ve aralarında Balıkesir'in gururu Yasemin Adar'ın da yer aldığı millî sporcular ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Başkan Erdoğan, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi gururla temsil eden sporcu, antrenör ve ailelerle bir araya gelmekten büyük bir gurur duyduğunu söyledi.

KADINLARIN BAŞARISI
Tokyo 2020'nin sadece madalya açısından değil, kadın sporcuların elde ettiği madalya sayısı bakımından da tarihe geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanılan 13 madalyadan 5'inin kadın sporcular tarafından ülkeye getirildiğini hatırlattı.

BAŞARILARINIZ DAİM OLSUN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1936'dan beri Türkiye'nin katıldığı tüm olimpiyatlarda milletin gönlünde silinmeyecek izler bırakan efsanevi sporcuların her birini de şükranla yâd ettiğini, vefat eden sporculara rahmet dilediğini belirterek, "Ülkemize yaşattığınız gurur için sizlere tekrar teşekkür ediyor, başarılarınızın daim olmasını diliyorum" dedi.

İLKLERİN KADINI
AVRUPA ve Dünya şampiyonları sonrasında Olimpiyatlarda da ülkemizi gururlandıran "ilklerim kadını" Yasemin Adar,  kadın güreşte ülkemize ilk olimpiyat madalyasını kazandırmanın gurununu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'la paylaştı.


BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Adar, Beştepe'deki kabul sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bizlere her zaman destek veren ve biz sporcuların hep yanında olan sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Emine hanım bizleri misafir ettiği için çok teşekkür ederim. Olimpiyatlardan sonra sporcu arkadaşlarla ve ailelerimizle birlikte olmak çok keyifliydi." ifadeleriyle duygularını paylaştı.

Editör: Haber Merkezi