Balıkesirspor Kulübü eski Başkanı Kadir Dağlı, hakkındaki soruşturmalardan aklandığını, iddiaların asılsız çıktığını, denetimlerde suçsuz bulunduğunu ileri sürmüştü. Balıkesir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerin sonucuna bakılırsa Kadir Dağlı aklanmamış, para cezasına çarptırılmış.

Dağlı’nın “aklandım” şeklindeki açıklaması üzerine yazılı bir açıklama yapan Ümit Arslan, selefi Kadir Dağlı'nın kulüpteki parasal işlerle ilgili olarak ceza aldığını kaydetti. Arslan, “Aklanma yok, Kadir Dağlı boş konuşuyor, hem para cezasına çarptırıldı, hem de hakkındaki yargılamalar devam ediyor” dedi.


Kadir Dağlı (soldaki) Ümit Arslan (Sağdaki).. İkisinin de kırmızı-beyazlı kulübe açtığı yara BÜYÜK...

BALIKESİRSPOR tarihine ‘kongrede ibra edilmeyen başkan’ olarak geçen Kadir Dağlı, Kulüp Başkanlığı dönemindeki parasal ilişkilerle ilgili çeşitli iddialara gazete manşetlerinden yanıt vermiş, yapılan denetimlerde suçsuz bulunduğunu ve aklandığını ileri sürmüştü. Bazı yerel gazetelerde “iddialar asılsız çıktı, aklandı” başlıklarıyla yayımlanan haberlerde Dağlı, “bazı kulüp yöneticileri hakkımda ortaya attıkları bu iddialar nedeniyle benden özür diliyor” demişti. İftiraya uğradığını, denetim sonucuna göre aklandığını iddia eden Kadir Dağlı’nın, Balıkesir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nün denetimlerinde para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

ESKİ BAŞKAN ÜMİT ARSLAN’DAN AÇIKLAMA

Kadir Dağlı’nın “bana iftira atıyor” diye suçladığı Balıkesirspor Kulübü eski Başkanı Ümit Arslan, Dağlı’nın aklanmadığını, aksine para cezasına çarptırıldığını belgeleriyle ortaya koydu. Arslan,

Balıkesirspor Kulübü’nün önceki Başkanı Kadir Dağlı, 14 Ağustos 2020 tarihinde yapılan ve Kulüp tarihinde ilk defa bu denli geniş katılımla gerçekleşen kongrede şahsıma karşı aday olup ağır bir hezimete uğramış, aynı kongrede ibra edilmemiş bir kişidir.

Zat-ı muhterem, bazı yerel gazetelerde yayınlanan açıklamalarında, İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen denetimde hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu, bu iddialardan aklandığını beyan etmiştir. Ortada bir aklanma yoktur. Boş konuşmanın anlamı da yoktur. Herhangi bir aklanma söz konusu olmadığı gibi, denetimde tespit edilen usülsüz işlemler nedeniyle idari para cezasına çarptırıldığı bilinmektedir.

Zat-ı muhterem, İçişleri Bakanlığı soruşturmasından aklandığını iddia ediyorsa, bunun belgesini kamuoyuna açıklamak zorundadır. Hakkında herhangi bir aklanma ya da beraat kararı olmayan bu şahsın Kulüp Başkanlığı dönemindeki parasal ilişkileriyle ilgili yargılamalar da devam etmektedir” dedi.

MENAJERLERE VERİLEN SENETLER…

Balıkesirspor eski Başkanı Ümit Arslan’ın açıklamaları şöyle:

“Yapılan denetimlerde Kadir Dağlı defter kayıtlarının tutulmaması nedeniyle adli para cezası ile cezalandırıldığı görülüyor. Ümit Arslan yönetimi tarafından yapılan şikayet doğrultusunda Valilik yazısına istinaden 300 bin Euro’luk borç yükünün kulüp üzerine bıraktığı borca ilişkin olarak tanzim edilen  senetlerin kullanılması durumunda bu borçtan kulübün sorumlu tutulmayacağı açık şekilde hüküm altına alınmıştır. Bu da kulübü büyük bir borç yükünden kurtarmıştır. Şayet bu çek ve senetlere ilişkin icra takibi veya ödeme Özgür Yılmaz başkanlığındaki yönetim döneminde yapılmışsa bu konuda mevcut yönetim için suç teşkil edecektir.

Valilik yazısında menajerlere verilen senetlerle ilgili bir durum söz konusudur.  Menajerlere verilen senetlerin zaman aşımından önce kulübe ödettirilmesiyle ilgili bu yazıda senetleri ciro eden Kadir Dağlı’nın olduğu tespit edilmiş ve raporda Kadir Dağlı’ya senet miktarının rücu edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu senetlerin toplam tutarı da 260 bin Euro olduğu ve Murat Akın ile Mustafa Kaan Toker adına düzenlenmiş olduğu görülmektedir. Adı geçen senetler o günkü kulüp yönetimi tarafından geri alındığı ve kulübün giderlerine işlenmediği de fark edilmiştir.

RAKAMLARLA İLGİLİ ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Valilik yazısında bir diğer dikkat çekici konu da Trabzonspor’a verilen senetler oluşturmaktadır. Kadir Dağlı başkanlığındaki yönetim kurulu Trabzonspor’a 106 bin Euroluk senet verdiği ve bu senedin daha sonra yine Kadir Dağlı tarafından imha edildiği, fakat bu imha işlemiyle ilgili herhangi bir belgenin bulunmadığı anlaşılıyor. 52 bin 500’er Euroluk iki senedin geri alınarak imha edildiği söylenen senetlerin zaman aşımından önce ödettirilmek istenmesinin de suç olduğu belirtiliyor.

Bir diğer konu da Kadir Dağlı başkanlığı döneminde kulüp aleyhine 2 milyon TL borçlandırdığı görülmüş ve yaptığımız şikayet üzerine bu rakamın 1 milyon 100 bin TL’sinden vazgeçmiştir. Asıl burada sorgulanması gereken Kadir Dağlı’nın neden bu 1 milyon 100 bin TL’lik alacağından vazgeçmiş olduğudur. Gazetelere “5 milyon 300 bin liralık çek dağıttım” şeklinde açıklama yapmış. Basın toplantısında farklı rakam açıklıyor, gazetelere farklı konuşuyor, sonra 1 milyon 100 bin lira alacağından vazgeçtiğini söylüyor. Hangisine inanacağız?

HADİSE KONSERİ İÇİN İZİNSİZ BASILAN BİLETLER YAKILMIŞ

Balıkesirspor’a gelir elde etmek amacıyla düzenlenen, ancak ilgi görmediği için sonradan vazgeçilen Hadise konseriyle ilgili de Valiliğin hazırladığı raporda bir konu geçiyor. Balıkesir Valiliği’nden alınan izin doğrultusunda 10 bin adet 100 TL’lik, 10 bin adet 75 TL’lik ve 13 bin adet de 50 TL’lik biletin bastırılacağı anlaşılırken, Kadir Dağlı ve yönetimi izin alınmadığı halde 250 TL’lik bilet bastırıp sattığı görülüyor. Bununla ilgili gelen şikayetler üzerine 250 TL’lik bastırılan konser biletlerinin kulübün kazan dairesinde yaktırıldığı biliniyor. Ayrıca Valilikten alınan izinle bastırılan 100, 75 ve 50 TL’lik biletlerle alakalı mükerrer bilet basımı da belirlenerek Benim Yönetim Kurulu Başkanlığım döneminde kayıt altına alınmıştır.

DAĞLI’NIN AÇIKLAMALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Balıkesirspor Kulübü tarihine ‘Genel Kurul’da ibra edilmeyen Başkan ve yönetim kurulu’ olarak geçen Kadir Dağlı’nın gazetelerde yayınlanan “aklandım” şeklindeki açıklamaları görüldüğü üzere gerçeği yansıtmamaktadır. Balıkesir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nün 18.11.2021 tarihli para cezası tebligatını açıklamamızın ekinde sizlerin bilgisine sunuyorum.”

(Kaynak: Politika Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi