Bulgaristan başkenti  Sofya'da devam eden Tokyo Olimpiyatları Kalifikasyon Turnuvasında Kadınlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonumuz Yasemin ADAR Ekvatorlu, Kübalı ve Avusturyalı rakiplerini yenerek finale yükseldi ve Tokyo Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı.


Avrupa ve Dünya Şampiyonumuz 76 kg. Yasemin ADAR ilk turda Ekvatorlu rakibi Genesis Reasco VALDES'i (18-7) sayı tuşuyla, Çeyrek finalde de U23 Dünya Şampiyonu Kübalı Milayims Marin POTRİLLE'i (2-0) öndeyken tuşla yenerek yarı finale yükseldi.

Güreşçimiz yarı finalde Dünya 3.sü Avrupa 2.si Avusturyalı Martina Kuenz'i de rahat bir şekilde (10-1) yenerek finale adını finale yazdırdı.

Milli güreşçi, finalde Ukraynalı Alla Belinska karşısında altın madalya mücadelesi verecek.

Yasemin Adar'ın da adını finale yazdırmasıyla  Türkiye 9.cu Olimpiyat kotasını kazanmış oldu.

Daha önce Serbest Stilde 4,   Grekoromende 3, Kadınlarda 1 güreşçimiz kota kazanmıştı. Yasemin Adlar'la birlikte kota sayımız 9'a yükseldi. 

VALİ ŞILDAK KUTLADI
BALIKESİR Valisi Hasan Şıldak, Bulgaristan'da düzenlenen Tokyo Olimpiyatları Dünya Elemeleri'nde kadınlar 76 kiloda finale yükselerek Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanan Milli Güreşçi Yasemin Adar için tebrik mesajı yayımladı.

Fotoğraflar: Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı/Facebook

Editör: Haber Merkezi