Heyecanla gittim, çünkü çok önemsiyorum Balıkesir'in tanıtımını.
Ankara'daki "Balıkesir Tanıtım Günleri" güzel geçmişti geçen yıl.
Herşey dört dörtlük idi neredeyse.
Ufak-tefek kusurlar yokmuydu?
Elbette vardı. O kadar kusur kadı kızında da olurdu!
Sonuçta sınıfı geçmişti Balıkesir, tarihinde ilk kez sergilediği ürünleri, varlıkları büyülemişti herkesi.
Gurur duymuştuk Ayvalık'tan Marmara Adası'na, Dursunbey'den Erdemit'e kadar her noktasında yaşayan Balıkesirliler olarak bu sahneden.
Sahne farklıydı bu kez. 15 milyon insanın yaşadığı, hergün milyonlarca kişinin gelip gittiği İstanbul'da vitrine çıkılacaktı.
11-14 Eylül tarihlerinde gerçekleşek tanıtım günlerinde neler yapılacağını merak ediyor, bu sebeple sayın vali Ahmet Turhan'ın aktaracaklarını sabırsızlıkla bekliyordum.
Sayın Vali'nin sağında solunda Emniyet Müdürü Ferudun Boz, Müftü Turgut Açari, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, eski müdür Abdullah Soydan vardı.
Turizm dışındaki müdürlerin "tanıtımla ilgisi ne ola ki?" diye merak ederken ben, sayın Turhan toplantıyı açtığında kullandığı ifadelerden anlıyordum buluşmanın tek bir amaç taşımadığını.
Genel bir bilgilendirmeymiş.
Kurtdere güreşleri de konuşuldu, İsmail Akçay adına uluslararası maraton orginazyonu gerçekleştirileceğinin müjdesi de verildi.
Balıkesirspor'dan da söz edildi. Yaşanan değişim ve dönüşümden de.
Müftü Açari, Gazze'deki yaraların sarılması ve oradaki kardeşlerimize sahip çıkılması amacıyla başlatılan yardım kampanyasının detaylarını paylaştı.
Spor İl Müdürü Aslan, Kurtdere Güreşlerinden başlayıp ilçelerdeki yatırımları sıraladı, Atatürk Stadı'ndaki eksikliklerin giderilerek süper lige hazırlandığını anlattı.
Emniyet Müdürü Boz, uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılanları aktarıp bugüne değin yakalanan uyuşturucu miktarı ve suçlu sayılarını açıkladı.
Can damarı buydu zaten toplantının.
Sayın Vali, bu noktada çok çarpıcı mesajlar verdi. Bunlardan en dikkat çekeni ise, anne-babalara yönelik; "Çocuğunuz akşam eve geldiğinde gözünün içine bakın.." şeklinde olanıydı.
Bigadiç'te "Bonzai Üretim Merkezi" yakalanması bence olayın vehametini anlamamıza yetiyor da artıyor bile.
Tehlike büyük boyutlarda anlayacağınız.
Vali Turhan'ın kent medyasıyla buluştuğu toplantının ana konusunu "asayiş" oluşturdu.
Yerel ve yaygın medya temsilcilerin de ilgisini bu çekti zaten.
Gazze kimsenin umurunda olmadı.
Spor yatırımlarına dönüp bakan olmadı.
Yapılan haberlere, koparılan yaygaralara bakarak söylüyoruz bunu.
Neyse, toplantının beni ilgilendiren ana konusuna dönelim.
Feshane'deki "Balıkesir Tanıtım Günleri"yle ilgili ne mi konuşuldu?
Eski Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan, 3-5 dakikalık slayt gösterisi eşliğinde şu kadar alanda, şu kadar firmayla katılım sağlanılacağını söyledi. Göze hoş gelip yüreği kıpır kıpır eden "Kendini bulduğun şehir" sloganıyla biten tanıtım filmini izletti.
Vali bey de üç-beş kelam etti.
İki buçuk saati aşkın sürdü toplantı, her şey konuşuldu, soruldu.
Tanıtım kimsenin umurunda olmadı!
Elbette uyuşturucuyu enine-boyuna ele alacağız. Suçla mücadeleyi konuşacağız. Suçluların yakalanması noktasında herkesten yardım isteyip çağrıda bulunacağız.. Hatta birgün değil, hergün bu amaçla kafa kafa vereceğiz, ama..
Bugün günlerden Feshane.
Aman ha dikkat!
Tanıtım güme gitmesin!
....