Yazıyorum;
Çünkü konuştuğumda derdimi anlayacak, derdime ortak olup, benimle haykıracak ne bir dost, ne can, nede bir canan kaldı yakınımda. 

Sağ yanımdan bir ses, susma yaz.

Belki senin gibi dertli olup, derdime derman var mı diye haykıran sessizler vardır, onların sesi olmalısın diyor. Bir kaç gönüle dokunursun, gözlerden akan yaşlara, daralan kalplerine bir parça ferahlık, yaralarını bir sürümlük merhem olmalısın diyor.. 
Solundaki ses ise bana; 
Sana ne baksana sen de işine, çulsuz geldin çulsuz gideceksin bu alemden diyor. Sen kimsin, sen nesin, sana mı düştü Hak demek, Adalet demek, düzenin değiştiği, (özür dileyerek yazıyorum) düzülenlerin değişmediği düzene dur demek.
Ümmet hasta, Devlet Millet toplum hasta, siyaset eş dost akraba, canımız cananımız bütün insanlık hasta. Hastalığımızın çözümü ne derken, tam ümidi kesmiş hastalığı kabullenmiş bir haldeyken.
Ah be Reisim yıllardır içimdeki fırtınaların ilacını, Ümmetin İçinde bulunduğu, siyasetin siyasetçinin hastalığını, iki cümlede özetle din. 
Hastalığımız HESABİ olmak, ilacımız ve tek kurtuluşumuz ise HASBİ olmak.
İşte doktor, işte reçete, işte ilaç, HASBİLİK. 
***
Ey İnsan yaratılış gayene dön. 
Sev; hesap gütmeden sevmektir gönlün işi. Kusur arama, kusur ararsan tüm aynalar senindir. Karşılıksız sev, menfaatin hesabın için değil, Allah rızası için sahte değil, Hasbi sev. 
Git sevdiklerinin ayaklarına, sana gelmelerini bekleme. Küçült nefsini, kır şeytanın belini. Gidecek mecalin yoksa, hal hatır için telefon aç, sesini duymak istedim de. Şaşırt onları, hatırlat onlara hesabİ değil Hasbi insanların da kaldığını, birbirini aradığını, sorduğunu. 
Selam ver, tanıdığın tanımadığın herkese, almazlarsa üzülme, yarın işim düşer onlara diye değil, Allah rızası için Selam ver. Kalpten kalbe optik bir iletişim hattı döşe 
Dinle; dostlarını arkadaşlarını, başım ağrır, dertlerine derman olamam diye korkma. Derman olabiliyorsan ol, olamıyorsan dertlerine çözüm bulabilecekleri yolda onlara yoldaş,karanlık geceler de, dalgalı denizler de,salimen limana ulaşmaları için yol gösterici bir fener ol.
Kalk ayağa, başla koşmaya. Düşersem,çelme yersem diye düşünme aldırma. Kim ne derse desin düşmeyi göze almamak hesabi olanların işi.
Hasbi Olmak; gönlünü gözünü, ufka dikip hesapsızca hedefe koşmak gerektirir. 
Çıkart ağzını kapatan bantları, susma konuş, yüreğinin bütün çıplaklığıyla. Sözünü tart kalp kırma, lakin konuşursam kızarlar, hoş sözleri edersem kaç alkış alırım hesabı yapma. 
Sen gönülden söyle, sözlerin hangi gönülde demir atacağını,hangi adrese gideceğini ,inanın ki bulur bilir. 

***
Sözün özü; 

Bizler karşılıksız sevgiyi, Kalpten gelen o ulvi duyguyu unuttuk. Çıkarlarımızı menfaatlerimize aşık olduk. Gerçeklerle dirilmek yerine, yalanlarla hayallerle yorulduk.
Bizler Selam vermeyi bıraktık, selam verirsek borçlu çıkarız sandık. Kalpten Kalbe giden iletişim hatlarını kopardık.
Bizler iş dedik, ticaret dedik, gelecek dedik, hiç ölmeyecek gibi dünya için çalışan insanlar haline dönüştük.
Bizden önceki yaşayan bugün toprak olanları unuttuk. Ceplerimize haram kazançlarla doldurduk. 

Cemaat dedik, tarikat dedik, şeyh dedik şıh dedik, tekke dedik derviş dedik,mezhep dedik meşrep dedik, 
Bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmıştır ilahi cağrıyı unutup, nasıl daha fazla taraftar mürit bulurum, halka mı daha fazla nasıl genişletirim, ülkeyi nasıl ben yönetiriminin derdine düşüp, insanların saf inanmışlığını kullanıp, nasıl onları pazarlarımın derdine düştük. 

Siyaset dedik, Halka hizmet Hakk'a hizmet dedik, fakir fukara dedik, yetim öksüz kimsesizlerin kimiyiz dedik.
Hasbi olarak çıktığımız yolda, sadece kendimizi, çevremizdeki yalakaların, dalkavukların, menfaatperestlerin, şakşakçıların, her devrin adamı olan insanların dümen suyuna girdik

Gözümüzü para hırsı, makam mevki hırsı, koltuk hırsı, uçkur hırsı bürüdü. Her birimiz hesabi, menfaatperest şeytanı insanlar olduk. 
***
Ne diyor, Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan 
"Bizler Parti olarak Hasbilikten, hesabiliye savrulduk. Hasbi olmaya döneceğiz, Hesabi değil, Hasbi (gönülden karşılıksız beklemeksizin yapılan) olacağız."
İşte doktor, işte hastalığımız, işte reçete, işte ilaç. HASBİLİK 
Güçsüz düşen, insani,ilmi, dini ahlaki, siyasi, ailevi hayatımızı düzene sokacak mucize bir serum merhem ilaç.
Hesabilik mikrobunu yok edecek, bizleri şeytani olmaktan kurtarıp, Rahmani yapıya tekrar ulaştıracak olan manevi reçete HASBİLİK.
Selam ve Dua ile