Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3.5 yıl aradan sonra Balıkesir'e geldi. Kentteki atmosfer yüksek ve soğuğa rağmen sıcaktı. Hava limanı ile miting alanı arasındaki güzergahı ilk kez böylesine coşkulu gördüm. Kuvayi Milliye meydanı da lebalep doluydu. Kadınlar ile gençlerin heyecanı üst seviyedeydi.

 Yüzlerce tanıdık simaya rast geldim. Eski Dogruyolcu ve Anavatanlılardan bir çok isim vardı meydanda. Burada Ülkücü camianın sembol isimleri arasındaki iki güzel insan Levent Bakar ve Yusuf Akgül ile karşılaşınca okuduğunuz kafiyeli dizeleri içeren dev pankartın altında gördüğünüz fotoğraf karesini tarihi güne anı bıraktık.

Bugünle ilgili izlenimim kısaca şu;

Yaşanılan sıkıntıyı iliklerine kadar hisseden bizim millet, içerisinde bulunduğumuz zor süreçten çıkış için Erdoğan'dan başkasını umut olarak görmüyor kesinlikle. "Bizi kurtarırsa yine Erdoğan kurtarır" diyor. AB/D gibi ulusların dayatmacılığına karşı verilen bağımsızlık mücadalesinde de  Tayyip beyi "başkomutan" bellemiş. Ona güveniyor, Türkiye'yi yeni yüz yılda "süper güç" yapacağına inanıyor.

Muhalefetin hepi topu bir olsa da milletin nazarında tek Erdoğan kadar karşılığı yok. Meydanların nabzı, sokaktaki vatandaşın dili bunu söyletiyor, Öngörüde bulunmak için henü erken olabilir, ama 2023 Başkanlık seçiminde sıkıntı yaşanmaz. Aksine bir öncekinden daha fazla oy oranıyla tarih yazması hiç sürpriz sayılmaz. Bunu şundan söylüyorum. Tüm olumsuz algılara rağmen Z kuşağı da "Tayyipçi"... İlk kez oy kullanacaklar Tayyip Erdoğan'ı tercih ederken, vekillikte Ümit Özdağ veya bir başkasına yönelebilir.

Demem şu ki, asıl sürpriz milletvekilliği seçiminde yaşanır. Balıkesir için yeni dönemde 5'e ulaşmak hâyâl. Zaten mevcutlardan biri-ikisi dışındakilerin varlığıyla yokluğu belli değil. Sadece bizim şehirde değil, diğer bölgelerde de Erdoğan oylarının üzerine oy getirebilecek adaylar tespit edilemezse eğer, meclis çoğunluğu tehlikeye girebilir.

Millet Erdoğan'ı seviyor, vekilleri bilmiyor, tanımıyor, yanında hissetmiyor. Yeni dönemde kendine yakın, seçildikten sonra tahavvüle uğramamış isimleri görmek istiyor!

İşin özü bu.

8 Ekim Cumartesi | Balıkesir