> Tıp Fakültesi Hastanesi ek 400 yatak projesi. 7-8 yıldır rafta, hayata geçirilmeyi bekliyor.

> Terminal - Çağış yerleşkesi raylı sistem ve bölge için yeni imar planı

> Balıkesir - Kepsut ve Balıkesir- Savaştepe karayolu

> Çamlık Rekreasyon alanı, teleferik projesiyle birlikte (Ordu model alınabilir, ki Balıkesir'in projesi daha kapsamlı) halkın kullanımına açılmalı.

> İl merkezi başta olmak üzere metropol ilçelerine, istanbul, bursa, sakarya, ankara vb. örneklerinde olduğu gibi, dar gelirli vatandaşların makul fiyatlarla yararlanabileceği sosyal tesisler yapılmalı. Atatürk ve Şehitler Parkı ile Çamlık'tan başlanabilir.

> Karesi ve Altıeylül şehrin 2 yakasında yeni yaşam (cazibe) alanları oluşturmalı. Belediye hizmet binaları şehire yayılmalı. Şehir Merkezi tarihi mekanlarıyla öne çıkmalı. Eskileri yıkıp yenisi yapmak/düzenlemek yerine yeni şehir kurulmalı. (Mardin, Manisa, Antalya örnekleri gibi)

> Zağnos Paşa Kent Meydanı projesinin 2. etabı için bugünden start verilmeli. (Meydana cafe/dükkan yapmayı düşünmek geçmişteki mücadeleyi inkar olur!) Karesi Türbesi acilen meydana çıkarılmalı.

> Balıkesir denildiğinde akla gelebilecek marka üzerine ciddi, kalıcı, gelenekselleşecek organizasyon düşünülmeli. Balıkesirlileri bütünleştirecek Kuvayi Milliye Fuarı seçenek olabilir.

> Akıncılar Projesi raftan indirilmeli.

> Küçük Sanayi Sitesi taşınmalı. Eski Ağır Sanayi bölgesi ele alınmalı.

> Tarımsal üretim (seracılık dahil) daha da geliştirilmeli, desteklenmeli. Kan eksen can bitecek topraklar kesinlikle imara açılmamalı.

> Edremit Körfezindeki çarpık yapılaşma önlenmeli. Denize ve ormana nazır beton yığınları değil, turizmin doğasına uygun alanlar teşvik edilmeli.

> Balıkesirspor çok acilen A.Ş. olmalı. Atatürk Stadı yıkılmalı, yerine yenisi yapılmalı. Kurtdereli Güreşleri köyde değil şehir merkezinde gerçekleşmeli..

> Balıkesir şehir merkezindeki toplu taşıma ivedilikle yeniden düzenlenmeli. TTM park yeri olmaktan çıkarılmalı. Gar bölgesindeki demiryolu yer altına alınmalı.

> Çay Deresi için Avlu'dan başlatılan gayet de güzel olan çalışma Başçeşme'ye kadar uzatılmalı.

Bunlar evden ofise gelene kadar aklıma geliveren ve akıllı telefonu elime aldığımda "ne düşünüyorsun" diyen face sayfasına okuyuverdiklerim.

Balıkesir diye bir derdi olan, bunlara benzer bir çok konuyu ekleyebilir, ama benim için öncelik üniversite hastanesinin 600, hatta daha üzeri kapasiteye çıkarılmasıdır.

Hatta yeni ve gerçekte bir Şehir Hastanesi bugünden planlanmalıdır.

...ve yine çok acilen ONKOLOJİ hekim sayısı arttırılmalı.

Yaklaşık 5 bin kanser hastasının var olduğu tahmin edilen Balıkesir'e 1-2 onkolog yet-mi-yor!

Diğerleri olmasa da olur, ama sağlık olmazsa hiçbirşey olmaz...

Balıkesir dinamiklerine selam eder, ellerinden öperim!

Selâmetle ..

(6 Ekim 2021'den...)