Özellikle Müslüman ve Türk dünyasında son 300 yıldır ciddi bir hafıza kaybı yaşandığı ve beyinlere reset çekildiğinden olup bitenler ile geçmişin rabıtasını kurmakta ciddi problem yaşıyoruz.

Bu nedenle batı denen zalim yapı deneyip uyguladığı her oyunu tekrar tekrar sahneye koyup yeniymiş gibi izletiyor bizlere. Aslında uzun süredir dünya eskisi gibi olmayacak denilen şey bu. O nedenle bize hep tanıdık geliyor.

Türkiye olarak coğrafyaları ve coğrafyaların geçmişini, coğrafyalarda yaşayan toplumları tanımaktan çok uzağız. Oysa her coğrafyada varlığımız bir şekilde diri duruyor. Farkına varamıyoruz.Bunun nedeni demografik ve sosyolojik analiz kabiliyetimizin ciddi olarak körelmesidir.

Tüm bu kabiliyetlerimiz yok edildiğinden Ukrayna’da yaşananları da doğru dürüst okuyan aklı başında çok az kişi var. Oysa Ukrayna’da yaşananların bize karşı 300 yıldan bu yana tekrarlanan bir oyunun parçası olduğunu hemen anlardık.

Bu nedenle de Ukrayna’nın gözümüzün önünde yok edilmesinin önüne geçmek için daha ciddi adımlar atardık. Çünkü şu an Rusya’yı sahaya süren küresel güçler ve onların jandarması ABD’dir. Batı 300 yıldır Türkü maalesef Kırım ve Ukrayna hattından zayıflatmaya başlar. Tıpkı 300 yıl önce Kırım Hanlığı’nı bitirerek Osmanlıyı yıkılışa hazırladığı gibi.

Avrupa ve İngiltere’nin 300 yıldır bölgede Osmanlı-Rus harpleri ile nasıl tavşan-tazı oyununu sahnelediğini unuturuz? Sonuçta Rus batının ileri karakolludur. Küresel güçlerin verdiği vazifenin ötesinde bir vazifesi yoktur. Kendini Romanın varisi rüyasında görür.

Hiç düşünmeyiz. Bugüne kadar Sovyet coğrafyasında Rus’un dışında başka bir gücün çıkışını engelleyen kimdir diye? Bu coğrafyada turuncu,kadife devrimlerin zeminini hazırlayan ve kışkırtanlar kimlerdir? Daha dünkü Kazakistan gibi. Hatta bizdeki gezide olduğu gibi. O coğrafyaların bütün enerjisini boşuna harcatanlar Soroslar değil midir? Oysa Ukrayna gibi teknolojisi gelişmiş, ekonomik potansiyeli yüksek, silah ihracatında söz sahibi bir ülke Rusya’nın nasıl önüne sarhoş fare gibi atılabiliyor?

Ukrayna işgalini sahnede sergilendiği gibi görenler büyük yanılgı içindedir. Ukrayna’nın neden yok olmakla cezalandırıldığını iyi görmek gerekir. Ukrayna bugün bizimle birlikte olduğu için cezalandırılmaktadır. Ukrayna cezalandırılarak Türkiye’ye açıkça gözdağı verilmektedir. Türkiye tecrübesini artık güvenenleri yarı yolda bırakmayacak şekilde kullanmalıdır.

Daha açık ifade etmekte yarar vardır. Ukrayna işgali Türkiye ve Türkiye ile ortak hareket edenlere karşı başlatılmış bir savaşın adıdır. Ukrayna işgal edilerek Türkiye’nin ayakları üzerinde durma provaları yaptığı savunma teknolojilerindeki yükselişi durdurulmaktadır.

Bu nedenle Türkiye her türlü riski alıp Ukrayna konusunda sert tedbirler almak zorundadır. Ukrayna bugün Türkiye’ye savunma teknolojilerini transfer ettiği için cezalandırılmaktadır. Yoksa 300 yıl önce Kırım Hanlığı’nın yok edilişini seyreden Osmanlının akıbeti eninde sonunda bizi bulur. Eğer gerekli tedbiri alıp dişini göstermezsek yarın Azerbaycan ve Pakistan’ı da kaybederiz.

Ukrayna’yı işgal ettiği gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Pakistan Başbakan’ının Putin’le görüşmesi tesadüfî değildir. Küreselciler Putin üzerinden Azerbaycan ve Pakistan’a açıkça gözdağı vermişlerdir. Türkiye ile birlikte hareket edenlerin sonunun Ukrayna gibi olacağı hissettirilmiştir.

Şunu unutmayın. Rusya bir piyondur. Bugün Rus ayısı kullanılarak bölge dizayn edilmekte ve Türkiye hizaya sokulmaya çalışılmaktadır. ABD’nin ve NATO’nun baştan acizlik gösterisi Rusya’nın iştahını kabartmak içindir. Bunu başardılar da. Rusya kullanıldığını anlayacak. Ama geç kalacak.

Rusya’nın gücü ve bütün enerjisi Ukrayna işgali ile harcanıyor.

Çok uzun süreceğini zannetmiyorum ama yakın zamanda bir bahane ile Küreselciler ABD’yi sahaya sürüp Ukrayna’da Rusya’nın sağlam bıraktığı bütün teknolojik tesisleri yok edecekler. Yani 300 yıldır bölgedeki bütün oyunların sonucu gibi olacak durum. Türkiye ile birlikteliğinin cezası Ukrayna’ya bir de ABD eliyle böyle verilmiş olacak. Böylelikle bir taraftan Rusya’yı hizaya getiren ABD imajı bir taraftan dünyanın tek patronu imajı.

Tüm bu oyunları bozabilecek tek akıl Türkiye’dir. Türkiye çok acil seyirci olmaktan kurtulup hem kendi savunma teknolojilerini kervan yolda düzülür gibi devreye koymalı, hem de Ukrayna gibi bir gerçeğin yok oluşuna seyirci kalmamalıdır.

Bir an önce TEİ ve TAİ’deki bizi oyalamak için verilmiş siparişler bırakılıp asli işlere devam edilmelidir. Uçak motorları testleri bahanesine bir an önce son verilmelidir.

Ukrayna üzerinden açıkça tehdide maruz kalan Azerbaycan ve Pakistan’la birlikte gövde gösterisine hazırlanmalıdır. Aksi takdirde Ukrayna’dan sonra Azerbaycan’a sıra gelir ki bir çuval incir heba ederiz.

Cuma’nın hayrı üzerinize olsun…