ÇOK sık ziyaret ettiğim ve önemsediğim ilçelerden biridir Bandırma’da. Sevdiğim insanlar, görüşlerine değer verdiğim meslektaşlarımla arkadaşlarım var. 
Öyle sanıldığı gibi birçoğunun gündeminde “il olma sevdası” yok.
Kimi asalak ve provokatörler gibi Balıkesir’e karşı da ön yargılı değiller kesinlikle. 
Senden benden farklı düşünmüyorlar, Balıkesir-Bandırma arasında yaratılmak istenen suni gerginlik konusunda. Bundan beslenen çevreler olduğuna inanıyor makul çoğunluk. 
Bu parazitlerden Balıkesir’de de var, Bandırma’da da... 
İster haset deyin bunun adına, ister çekemezmezlik, isterse değişim korkusu..
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin’le yaptığımız sohbette, ilimizin potansiyeliyle ilgili aktardığı görüşleri beni müthiş derecede heyecanlandırmıştı.
Sezgin, bir anısını paylaştığında, aklıma Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un, milletvekilliği döneminde aday gösterildiği AK Parti MKYK’ya seçilmemesi için kulis yapanların varlığı gelmişti. 
Ne biliyor musunuz bu?
Dar kafalılıktan başka hiçbir şey değil. 
Yıkıldı, yıkılacak bu tabu.
Çünkü değişim gerektiren bir çağda yenilik yapma iradesi olmayanlar çökmeye ve yok olmaya mahkûm.
Nokta koyalım bu mevzuya Balıkesir-Bandırma’ya gelelim.
Bandırma’daki dostlarım, arkadaşlarım ve meslektaşlarım son dönemde hep şu soruyu soruyor bana; 
Büyükşehir,Bandırma’yı ihmal ediyor, kaybediyor.. Üvet evlat gibi görüyor..” 
Aslına bakarsanız buna benzer serzenişleri il merkezinde de işitmiyor değilim! 
Gerçi bizim burada, il merkezinde yaygara koparanları şer odağından başka birileri değil ama, yine de bu şuna benziyor: 
Balıkesir Büyükşehir statüsüne kavuşunca bir sihirli değnekle yılların sorunları çözülecek, beklentilerine cevap verilecek. 
Olabilseydi keşke böyle bir şey ama.. İstanbul’dan daha büyük bir coğrafyaya sahip olduğumuzu bilmek işimize gelmiyor bazen..
Yapılanları da görmek lâzım. Yapılacakları da neme lâzım demeden desteklemek gerek. Neler olacağını merak ettiyseniz hemen alt satırları okuyun.
***
KÖYÜMÜZ, KASABAMIZ..
ÜSTELİK İLİMİZ BİR...!
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a bırakalım sözü, o söylesin, ne yapılacağını, o not düşsün tarihe..
“Bandırma yatırım istiyor, Bandırma iş, aş, üretim, ihracat istiyor.  Bandırma’yı vizyon projelerle istihdamın ihracatın merkezi yapmak istiyoruz. Türkiye’nin vizyon projelerini Bandırma’da yapmak istiyoruz. Limanı ve OSB’siyle bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Port Of Bandırma. Bunun için uğraşıyorum. 

 Bandırma ne istiyor? Rekreasyon alanı, yeşil alan istiyor.  Güzel vakit geçirsin istiyor. İşte bizde bunu ‘Tematik Park’la yapıyoruz.  TOKİ’den 202 dönüm yeri aldım. Bandırma’yı Dünyanın en güzel tematik parkına kavuşturacağız. Uluslar-arası yarışma açıyoruz.  Amerika, Kanada, Japonya, Avrupa ülkelerinden her taraftan peyzaj mimarları bu yarışmaya katılacak.  Bu park dünyaya örnek olacak sadece Türkiye’ye değil. 
 Hepsi bütün mimarlar, dünya mimarları maketleri ile beraber bu yarışmaya katılacaklar. Önümüzdeki 15 gün içinde heyet Bandırma’ya gelip gezecek. 
Daha sonra bu maketleri CANNES şehri MIPIM Fuarında teşhir edeceğiz.  Birinciyi de orada ilan edip ödülünü vereceğiz. Bakın Bandırma’yı Dünya’ya tanıtıyorum Dünya’ya..” 
Bu müjdeleri verdikten sonra Uğur, yaratılmak istenen şu algının altını özellikle çiziyor: “Bandırma’ya düşmanlık yaptığımızı söylüyorlar. Ne demek? Biz Bandırma’yı seviyoruz. Bandırma bizim için, Türkiye için önemli. Kardeşim, çarşı herşeye karşı olmaz. Böyle bir şey yok.  Kavgadan yana değilim ama kavgada ederim. Ama biz Balıkesir’i marka bir şehir yapmak istiyoruz.”
***
Diyorum ki, derdimiz üzüm yemekse eğer, kıskanmak yerine sahip çıkacağız hep birlikte güzel işlere ve bunları yapanlara. 
Hem ne diyor şair; 
Dinlenecek gölgemiz, içecek suyumuz bir. 
Töremiz aynı, her yerde huyumuz bir. 
Köyümüz kasabamız, üstelik ilimiz bir. 
Akan çaylar ırmaklar ve yine gölümüz bir. 
Milletçe derdimiz bir. 
Aynı dava uğruna toplumla ferdimiz bir. 
...
Gökten elmalar düşmüş, birbiriyle ayrışanların değil, paylaşanların başına..!
18 KASIM 2016