Büyük paralar harcayıp ihtişamlı camiler yaparlar, sonra içinde oturup fakirlere dua ederlerAli Şerîati

Yetmez…
Cami çıkışında 3 şerefeli, 2 minareli, bilmem kaç metre kubbeli camilerin inşaatı için fakirden de para dilenirler…

Hindistan

Adım başı mabed ve tüm mabedlerde girişte para kutuları var.

Açlıktan nefesi kokan halk, para vermeden dua edemiyor. Ne kadar çok para verirsen o kadar çok dua ve o kadar duan kabul(!)

Türkiye’de de, Hindistan’da da para; ihtiyacı olanın boğazına, evine, borcuna, çocuğuna gitmiyor, içinde dua edilecek mabedin fayansına, mermerine ve halısına gidiyor.

Merak ediyorum; Resulullah’ın mescidde hurma yaprakları kaplı çatının altında, ayağında izi çıktığı hasırların üzerinde otururken ettiği dua bizimkinden daha az mı kabul oldu acaba?

En büyüğü ve en şaşalısı benim köyümde, benim mahallemde, benim şehrimde olmalı anlayışına sahip idrar yarışınız ile cennet kapıları mı aralanacak sanıyorsunuz?

Yaptığınız camilere girmek ise başka bir işkence. Cemaate katılabilmek için 50-60 basamak merdiven çıkıyorsun. 3-5 katlı binalarda yaşayan 20-30 kişi için asansör zorunluluğu varken, binlerce insanın, hastanın, yaşlının geldiği camilerde cemaat yapmak için basamakları kat-kat çıkmak mecburiyetindesin.

Sebep?

Camilerin altlarını ticarethane yapmak için. Kimse de buna dur demiyor.

Atalarımızdan miras kalan Sultanahmet, Süleymaniye gibi camilerinin o naif ve zarif yapısından bî-haber, debdebe ve şaşalı mabedler yapmaya koşarken, düzayak ve son cemaat yerlerinden yoksun dev canavar binalar türettik.

Düz ayak cami artık yok. Sakatlar, yaşlılar ya sokakta kılacak ya da camiye gitmeyecek.

Hem, cami ile beraber caminin yanına yapılan imam evinden bana ne?

Caminin altına yaptığınız dükkanlardan bana ne?

Caminin yanına yapılan ve 3-5 hacı emminin kendilerine oyalanacak yer gördükleri cami yaptırma ve yaşatma derneği lokali olarak kullanılacak bina için neden beni sövüşlüyorsunuz?

Yıllardır cami önlerinde toplanan para toplayıcılara para vermiyorum. Verenlere de acıyorum.

Ona vereceğin parayı git mahallendeki ihtiyacı olan bir aileye ver, git sokaktan oyununa ara verip camiye gelen çocuğa ver, git muhtaç bir öğrenciye ver..

Verecek o kadar çok yer varken, taşa, mermere vermek sevap değil günahtır

Cumanız, ibadetiniz, sadakanız, infakınız hayırlı olsun!