Yıllardır ne tuzaklar kurdular, bu kutlu yürüyüşü engellemek, diz çöktürdükleri bu Milleti yere yıkmak, kötürüm hale getirmek için.
Darbeler yaptılar, oy verdikleri liderlerini astılar, kimi zaman da zehirleyerek yok ettiler. Millet her seferinde kendine yeni liderler yeni önderler seçti. 
Bu Millet, yarım asır önce şehit Menderesi, çeyrek asır önce Özal'ı, Necmettin Erbakan hocamızı seçti. Hepsi bu kutlu davada,bu büyük yürüyüş de üzerilerine düşen görevleri yerine getirip, Hak vaki olunca, ebedi aleme göçtüler. 
Toplum geçen bir asırlık süreç zarfında, manevi önderlerle imanını irfanını koruyor, Süleyman Hilmi Tunahan, Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmet Zahid Kotku Efendiler,bu büyük Allah dostları, manevi mimarlar, toplumu İlmek ilmek işliyor, dokunuyordu.
Manevi yönden bezenen toplum, Büyük Doğunun Üstadı Necip Fazıl Kısakürek'in kaleminden damlayan, sözler, şiirler, dörtlükler, bu imanlı nesli harekete geçiriyor, Anadolu her noktasında teşkilatlanmasını sağlıyordu. 
Artık uyuyan bir nesil uyanıyor, ilkbaharda çiçek açan ağaçlar gibi, illerde ilçelerde mahalleler de,köyler de yeni tomurcuklarını, tohumlarını her karış toprağa bırakıyor, bu kıraç toprakların her köşesinde yetişen bu ağaçlardan, türlü türlü meyveler, lezzetler fışkırıyordu.
Akif'in Asım'ın nesli dediği, manevi önderlerinden dini, İrfan'ı imanı, kelam ustalarından kelamı,hattatlar dan yazmayı,edipler den okuduklarını haykırmayı öğrenen bir gencin, Necmettin Erbakan hocamla yolları kesişiyordu. 
Bu genç adam bu maddi ve manevi liderin önderliğindeki partide pişiyor, Devletin nasıl yönetileceğini, Milletle nasıl hem hal olunacağını öğreniyor, bu Millete efendi değil nasıl hizmetkar olunacağının derslerini alıyordu.
Artık yıllardır ilmek ilmek dokunan, manevi ,siyasi ,ahlaki ve kültür yönünden yetişen bu Lider, Rabbimin izniyle meydanlara çıkıyordu. 
Artık ülkemde hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bu liderin dokunduğu herkes peşine takılıyor, sözleri insanların kalbinde ruhunda yer ediyor, Beyoğlu'nda yükselen bu ses, İstanbul'a, ardından dalga dalga Anadolu'ya, tsunami olup bütün İslam alemine, dünyaya yayılıyordu. 
Bu gür ses bütün mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyası oluyordu. Neler yapmadılar ki engellemek için, başkan oldu hapse attılar. Muhtar olamazsın dediler, Milletin son sözü söylemesiyle Başbakan, Cumhurbaşkanı olmasına boyun eğdiler.
Ne hileler ne tuzaklar ne kumpaslar kurdular.Darbe girişimleri, gezi olayları, ameliyat masasında öldürme teşebbüsleri, MİT operasyonu, 17- 25 Aralık iftira kampanyası, onlarca suikastlar ve 15 Temmuz darbe girişimi. 
Her hile,tuzak ve kumpasla daha da büyüyen, yapılmak istenen her darbe ile milletiyle daha da bütünleşen, benliğinde iman, dilinde Kur'an, kalbinde Allah sevgisi, ruhunda vatan millet sevdası olan bu insan, Rabbim dilediği için her hile ve desise den kurtuluyor, 80 milyon vatan evladının ve bir buçuk milyar İslam aleminin umudu oluyordu. 
Artık kim ne yaparsa yapsın, Bu kutlu yürüyüş engellenemeyecek, Rabbimin izniyle, hangi hainler kimlerle işbirliği yaparsa yapsın sekteye uğratılamayacaktır. Dört ay sonra yapılacak referandum da bu Millet, aşkı, sevdası, lideri önderi Recep Tayyip Erdoğan'ı Başkan yapacaktır.
Esirgeyen bağışlayan Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla, gerçekten onlar çeşitli hileler ve tuzaklar kurdular. Allah katında da onların hilelerine karşı azap var. İsterse onların hileleri dağları yerinden oynatacak olsun, hani bir vakitler o kafirler, seni tutup bağlamak veya öldürmek veya sürüp çıkarmak için, sana tuzak kuruyorlardı da, onlar tuzak kurarken, Allah da karşılığında tuzak kuruyordu. Öyle ya Allah tuzakların en hayırlısını kurar.
Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır. Ondan başka her şeyden uzağım, artık hepiniz toplanın bana istediğiniz tuzağı kurun sonra hiç bekletmeyin.
Azim olan Allah ne güzel, ne doğru söyledi.
Allah'ım sen aslanlarına yiğitlerine kurulan tuzakları boz onları Muzaffer eyle..
Amin