Susurluk’ta 25 abonelik ilk telefon santralinin faaliyete başlamasının ve böylece yandan kollu, simsiyah manyetolu telefonların başında saatlerce bekleyecek olmamızın üzerinden 71 yıl geçti… (20 Haziran 1951)

 Kiraz Köyü’ne bir yakının düğününe giderken kaza geçirip komalık olan bir vatandaşımızın, ambulanstan düşüp yolda kaybolduğunun Balıkesir Devlet Hastanesi’ne varıldığında anlaşılmasının üzerinden 30 yıl geçti. (19 Ağustos 1992)

Susurluk’a Çaylak suyu getirmek için ilk kazmanın vurulmasının üzerinden 95 yıl geçti. (14.?.1927)

 Yeniçeri ocak elemanlarından Mustafa Çelebi’nin, Bursa ve İstanbul’a gelip geçen kervanların konaklamaları amacıyla, halen otopark olarak kullandığımız yıkılan belediye binasının olduğu yere, ilk kervansarayı ve mescidi (şimdiki Çarşı Cami) yapması ve bir anlamda ilk dinlenme tesisi işletmecisi olmasının üzerinden 690 yıl geçti. (1332)

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter’in Balıkesir Atatürk Stadında Susurluk Şekerspor’a 4 gol atmasının üzerinden 60 yıl geçti. (30 Ekim1962)

Fatih Sultan Mehmet’in tahta geçmek için Manisa ile Edirne arasında gidip gelirken Susurluk üzerinden geçmesi ve babası II. Murat’ın veziri ve damadı olan Koca Mustafa Paşa’nın Kepekler köyünde bulunan çiftliğine uğrayıp bir düğüne konuk olmasının üzerinden 578 yıl geçti. (1444)

Fehim Hocanın babası Ömer Dikmen’in Atina’da 3 Yunanlı güreşçiyi peş peşe tuşla mağlup etmesinin üzerinden 69 yıl geçti. (27 Kasım 1953)

Susurluk’un ilk basın davası olan ve 24 Haziran gazetesi sahibi Hüseyin Şadi Kural hakkında Tabur Kumandanı Zeki Yüce tarafından “Kovulan Gazeteci” başlıklı yazısı için açılan hakaret davasında H.Şadi Kural’ın beraat etmesinin üzerinden 60 yıl geçti. (1962)

Muradiye Köyünde Muhtar İsmet Sözen’in “Biçki dikiş bilmeyen kızların nikâhını kıymam” demesinin ardından, köyün bütün kızlarının biçki dikiş kursuna katılmasının üzerinden 47 yıl geçti. (9 Ocak 1975)

Söve Köyünden Mustafa Beytur’un, sattığı ineğin 4 ay sonra kaçıp tekrar kendisine gelmesi üzerine, sattığı kişinin ineği alması için gazeteye ilan vermesinin üzerinden 62 yıl geçti. (8 Nisan 1960)

Susurluk İstasyon memuru Leon Papazyan’nın suiistimalden dolayı işten el çektirilerek İzmir’e gönderilmesinin üzerinden 104 yıl geçti. (3 Haziran 1918)

Orman Bakanı Hüseyin Özalp’ın Türkiye Ormancılar Birliği Sendikası Genel Başkanı Bekir Topraktepe’ye (rahmetli babama) hitaben; “Orman muhafaza ve kesim memurlarının ormancılık hizmetlerinin en küçük ünitesinde gösterdikleri fedakâr ve çilekeş hizmetleri daima büyük takdirime mazhar olmuştur.” mektubunu göndermesinin üzerinden 52 yıl geçti. (7 Mayıs 1970)