Günlük işlerimizde çoğu kez kullandığımız tabirlerdendir çetin ceviz veya çürük ceviz sözcüğü. Saatlerce anlatmaya çalıştığımız pek çok meseleyi en kolay ve pratik yönüyle, çetin ceviz veya çürük ceviz diyerek özetlemek mümkündür. Bilhassa siyasette çetin cevizlere dikkat ettiğimiz kadar ve hatta çetin cevizlere dikkat ettiğimizin kat kat üzerinde bir şekilde, çetin ceviz görüntülü çürük cevizlere dikkat etmek gerektiği akıllardan çıkarılmamalıdır

Bir çuvala doldurulmuş cevizlerin çetinliğini veya çürüklüğünü nasıl ki, elimize aldığımızda veya kırıldığında anlayabiliyorsak, Milletvekilliğine aday olanların çetinliğini veya çürüklüğünü de ne yazık ki, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) gönderdikten sonra anlayabiliyoruz.

Çetin ceviz görüntülü çürük cevizler maalesef ancak Meclis çalışmalarında görüş ve önerilerini anlatabildiğinde, inandığı bir davası varsa savunabildiğinde veya savunamadığında belli olmaktadır. O zamanda Çetin ceviz görüntülü Milletvekilinin, çürük ceviz olduğu meydana çıkar ki, buna da ‘’Bade harabül Basra’’ derler. İş işten geçtikten sonra.!

İş işten geçtikten sonra eyvah demenin faydası olmaz. İnce elenip sık dokunulmadığı için de çürük cevizlere parti ve millet olarak 5 yıl katlanılmak zorunda kalınmaktadır. Çürük cevizler maalesef kritik toplantılarda ve siyaset yoluna koyulduklarında belli oldukları için, çoğu kez inandığı Hak davası uğruna bir ömür boyu çileye talip olmuş liderleri bile yanıltabilmektedirler.

Bunun en canlı ve müşahhas örneğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaşamıştır ve yaşamaktadır. Şöyle bir bakalım etrafımıza ve düşünelim; kardeşim dediği, en yüksek makamlara oturttuğu ve adam diye değer verdiği yaratıklar (!) şimdi nerelerdeler? Kimlerle omuz omuza vermiş ve daha düne kadar velinimetim dedikleri Tayyip Bey’e envai çeşit tuzaklar kurmuyorlar mı?

Adı sanı duyulmamış, varlığıyla yokluğu belli olmayan pek çok çürük ceviz taşıdıkları unvan, (titr)san ve toplum arasındaki mevkilerine bakılarak, hayal dahi edemeyecekleri yerlere getirildiler de ne oldu? Adamlar bir anda kendilerini Kaf dağından daha büyük zannettiler ve hatta ‘’Tayyip Bey bulunduğu mevkii bize borçludur’’ diyecek kadar seviye kaybettiler.

Ak Partinin çürük cevizleri utanmadılar, sıkılmadılar boylarına postlarına bakmadan minnacık Partiler(!) bile kurdular. Hatta daha da ileriye giderek Ak Partiye ve Tayyip Bey’e rakip olabileceklerini zannettiler. Başbakanlık, Hariciye Bakanlığı, Ekonomik İşler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Millet vekillikleri bu çürük cevizlere büyük geldi, kaldıramadılar.!

Önümüzdeki seçimlerde sıfır çekeceklerini şimdiden tahmin edebildikleri için, 6 lı masa denilen ucubede yer alarak, dinimizin, imanımızın, örf ve geleneklerimizin hatta milli olan her şeyimizin ezeli düşmanı, belki de ebedi düşmanı bir partinin ve Başkan görüntülü karikatür liderinin emirberi bile oluverdiler.

O halde dikkat edilecek ve yapılacak iş; önce Milletvekili aday adaylarını ve daha sonra adayları tespit ederken çürük cevizlere dikkat etmek ve fırsat vermemektir. Çürük cevizlerin içleri boş oldukları için çok ses çıkarırlar, tıpkı boş teneke gibi. Çürük ceviz veya boş teneke kıvamındaki adamlarda utanma olmadığı için Milletvekilliği yolunda bol menülü ziyafetler ve kokteyller bile düzenlerler. Yüksek maaş alacakları hesabıyla dağlar gibi borcun altına bile girerler.

Çürük ceviz veya boş teneke niteliğinde pek çok kişi daha şimdiden müracaat paralarını hazırlamışlar hatta genel merkezlerde etkili olabilecek adamlarını dahi tespit etmişlerdir. Önce aday adayı, daha sonra aday ve nihayet sıralamada ön sıralarda yer alabilmek için aşındırmadık kapı bırakmıyorlar. Genel merkezdeki bazı etkili şahsiyetlerin önünde şimdiden 40 takla atmaya başlamışlar.! Çürük cevizler, çürük ceviz olmadıkları intibaını verebilmek için her türlü şaklabanlığı yapıyor ve kendilerini kabul ettirmek için kılıktan kılığa şimdiden girmeye başladılar bile.!

Halkımız arasında ‘’ciğeri beş para etmez’’ diye bilinen pek çok çürük ceviz, kendilerinde olmayan meziyetleri sıralarken mangalda kül bırakmıyorlar. Boyunlarındaki şirinlik muskalarına güvendiklerini, şirinlik muskalarından olumlu sonuç alamazlarsa bu defa genel merkezlerdeki şuursuz arkadaşlarını veya tanıdık Milletvekillerini devreye sokacaklarını anlatırlarken, önemli olanın ön sıralarda yer alabilmek olduğunu da özellikle vurguluyorlar.

Milli Şuur, Milli ruh ve Milli görüşten nasibini alamamış ve fakat unvan ve etiket sahibi pek çok kişinin tüm illerimizde şimdiden kulis yaptıkları ve Ankara’nın yollarını aşındırdıkları bilinen bir gerçektir. Milletimizin ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey’in elastiki olmayan çelik cetveline göre aday adaylarında ve adaylarda aranacak husus Milli Şuur, Milli ruh ve Milli Görüş gerçeğidir. Tayyip Bey, "beraber ıslandık biz bu yollarda" derken bu gerçeği vurgulamaktadır.

Ancak Tayyip Bey’in elindeki bu çelik cetvel, aday adayları ve adaylar üzerinde uygulanabilinirse çürük cevizler dışlanabilir. Aksi takdirde çürük cevizlere bu güne kadar olduğu gibi yine yol açılır ve ana gövdeye sızmalarına göz yumulmuş olur. O zamanda eyvah demenin faydası olmaz.

Milletvekili adayları için uygulanacak "Çürük ceviz operasyonu" Belediyeler nezdinde de uygulanmalıdır. Belediye kadrolarına girinceye kadar Babasının verdiği simit parasıyla karnını doyurabilen az da olsa bazı Ak Partili meclis üyelerinin şimdiden emlâk zengini olduğu kahvehanelerde, eş dost sohbetlerinde konuşuluyorsa ve Mahalli gazeteler bu tür haberleri çarşaf çarşaf yazıyorsa ve Ak Parti Genel merkezi hâlâ kış uykusundaysa şimdiden kaybedilmiş bir mücadelenin matemine hazır olunmalıdır.!

Belediye kadrolarında "akçeli işlerle" uğraşanlar, ihalelerde eş dost, hısım akraba, yar ve yaren kayıranlar halkımızın gözünden kaçmamaktadır. Bu tür yanlış uygulamalar esnafımız arasında hoşnutsuzluğa neden olurken, esnafımızın sessizliği, ancak yüz yılda bir gelebilecek iktidar şansının elden çıkarılmamasından dolayıdır. Esnafımızın kan kustuğu halde kızılcık şerbeti içtim demesi bu sebepledir.

Ak Parti sözcüleri ve Milletvekilleri adeta yorgunluk ve bitkinlik görüntüsü sergilerken, milletimiz inadına Ak Parti ve inadına Tayyip Bey demekten bir an olsun vazgeçmiyor. Çünkü milletimiz ve tüm İslâm dünyası Tayyip Bey’de kendini görüyor, istikbaldeki inananların zaferini görüyor. Bu nedenle Tayyip Bey tekraren alternatifsizdir. Ve fakat Belediyeler de öyle mi?

O halde Belediye seçimlerine kadar Ak Parti kadrolarında mutlaka bir temizlik yapılmalı özellikle akçeli işlere meyilli olan çürük cevizler kadrolardan temizlenerek Ak Partinin hâlâ Ak olduğu milletimize gösterilmelidir. 31 Mart 2024 Mahalli seçimleri için yapılacak ön yoklamalarda ise daha şimdiden çürük cevizlere dikkat edilmeli ve çetin ceviz görüntülü adayların önü açılmalıdır.

Bu sebeple cevizleri; çetin mi yoksa çürük mü diye ayırıma tabi tutacak kişi ve heyetin de, çetin ceviz olmaları önemli bir husustur. Yoksa Milli Şuur, Milli ruh ve Milli Görüş’ten bi haber çürük cevizler yüzünden, 100 yılda bir ele geçirilebilen iktidar şansı kaybedilmese bile göz göre göre zora sokulmuş olur.