Partilerin her zaman en fazla güvendiği ve hizmetlerinin oy sandığına yansıdığı seçimler olagelmiştir Belediye seçimleri. Belediyeler halk için hakkıyla hizmet ederse, elbet bu hizmetler partilerine iktidar yolunu açacaktır. Tıpkı; Refah Partili Belediyelerin, Refah Partisi'ne iktidar yolunu açtığı gibi.

Belediye yönetim kadroları her ne kadar kapalı bir kutu gibi görünseler de, nihayetinde dışarıya yansıyan yönüyle bilinemeyen bir denklem değildir. Belediyelerin iç kargaşaları yanı sıra olabilecek iç çatışmaları dışarıya yansımasın diye ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın mutlaka günün birinde Pandoranın kutusu açılacaktır ve açılıyor da. Söz konusu kutu açıldığında ise atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacağı için dövünmeler yakınmalar ve keşkeler fayda vermiyor.

Bu bakımdan Belediye yönetim kadrolarının bir an evvel Pandoranın kutusu görünümünden kurtarılıp, şeffaf bir görünüme kavuşturulması elzemdir. Şeffaflık; o şehir halkı için olduğu kadar, söz konusu Belediyenin mensup olduğu Siyasi Parti yönünden de önemlidir. Belediye yönetim kadroları ‘’Kol kırılır yen içinde kalır’’ düşüncesinden kurtarılmalıdır ki, yen içinde kalan kırık kol kangren olmasın.

Belediye yönetim kadrolarının her şeyden önce birbirlerine güvenmeleri yanı sıra, mensup oldukları şehrin insanları tarafından çok yakından takip edildiklerini de bilmeleri gerekir. Pek çok Belediyelerdeki iç çatışma veya kargaşa doğal olarak dışarıya yansıyor. Tıpkı toprak testideki zehrin dışarıya sızması gibi.! Bu çatışma veya kargaşanın müsebbipleri; tabir caizse; yatanlarla koşanları adilâne bir şekilde değerlendirmeye tabi tutamayan üst yönetimlerin basiretsiz ve tarafgir tutumlarıdır.

Dışarıdan göründüğü kadarıyla az sayıda Belediye çalışanları, Milli Görüş geleneğinden gelen Devlet Başkanımız Tayyip beyin önerileri doğrultusunda; Köyleri ziyaret edelim, mahalleleri ziyaret edelim, fakir fukaranın - sessiz yığınların evlerini ziyaret edip sofralarına oturalım diye uğraş verirlerken, Milli Şuur ve Milli Görüşten habersiz ve nasipsiz bir kesim de ‘’Nasıl olsa kapağı Belediye’ye attık, etliye sütlüye karışmadan en azından 5 yılımızı dolduralım sonrası Allah kerim’’ düşüncesinde oldukları için, iç çatışma veya kargaşa yaşanmaktadır.

O kadar ki, dışarıya yansıyan yönüyle bazı Belediye memurları veya çalışanları neredeyse masa başlarında uyuyacaklar. Bir vatandaşımız bir işi için Belediyeye geldiğinde; ‘’özellikle birbirlerinin suratlarına bakmakta ve bu da nereden çıktı yahu, ne güzel kahvemizi içip mesaimizi dolduruyorduk’’ derecesinde tembelleşmişler.! Tabii burada en büyük görev kendini makam odasına adeta kilitleyip inzivaya çekilmiş görüntüsü veren Belediye Başkanlarına düşüyor. Arkadaş; yerinden şöyle bir kalk bakalım, memurlarını ve çalışanlarını yakından temaşa et. Ne yapıyorlar? Halka hizmet Hakka hizmettir diye mi çalışıyorlar yoksa akşam olsun yevmiye dolsun diye mi?

Devlet Başkanımız Tayyip Bey’in "durmak yok yola devam’’ talimatı doğrultusunda gecesini gündüzüne katarak özveriyle çalışan pek az insan var Belediyelerde. Zamanını köylerde, mahallelerde, Garip gurebanın evlerinde ve sofralarında geçiren, sessiz yığınların sesi olan tek tük de olsa bazı Belediye çalışanlarına teşekkür edileceği yerde, ihtar mahiyetinde uyarılar(!) yapıldığı da Belediyelerden sızan haberler arasındadır.

AK Partili Belediyelere hasbel kader onun bunun torpiliyle, Milletvekillerinin selâmı ve baskısıyla alınmış bazı asalak görüntülü çalışanların, "Tayyip Bey’in; köyleri ziyaret edin, mahalleleri mutlaka dolaşın, garip Gurebanın sofrasına oturun, dertlerini dinleyin’’ talimatından haliyle rahatsız oldukları biliniyor. Bu tip asalakların: gecesini gündüzüne katarak Tayyip Beyin talimatı doğrultusunda çalışan bir-iki kişinin de ayağını kaydırmak için Bizans oyunları sergiledikleri, Belediyelerden dışarıya yansıdığı kadarıyla bilinen bir gerçektir.

O halde yapılacak iş; Milli Şuur sahipleriyle, gayrı Milli Şuur sahiplerini ayırt edebilmek!

2019 seçimlerinde bazı yerlerde il, ilçe ve Belde Belediye Başkan adayları tespit edilirken, azami dikkat edilmediği ve Milli Görüş kökenlilerin tavsiyelerine kulak verilmediği için, Milli Şuur ve Milli Görüş yoksunu Başkanlar seçtirilmiş, memur ve çalışanlar tek tük de olsa kadroya alınmış olabilir.

Alındılar da(!) hiç olmazsa önce 2023 genel, daha sonra 2024 yerel seçimlerine kadar bu adamlara dikkat edilmeli, provokatörlük yapmalarına fırsat verilmemelidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunan SHP daha sonra CHP Milletvekili Mehmet Moğultay’ın, Devlet kadrolarını kendi militanlarıyla doldurduğu zaman, ne yapıyorsun diyenlere; ne yapacaktım yani, Refah Partilileri ve MHP lileri mi alacaktım? demesi kulağımıza küpe olmalı ve aklımızdan bir an olsun çıkmamalıdır.(!)

Milli Şuur ve Milli Görüş ruhundan yoksun provakatör görüntülü Belediye çalışanları, güzel hizmetlerin AK Parti hanesine sevap olarak yazılacağının bilincinde olduklarından dolayı; Devlet Başkanımız Tayyip Bey’in ‘’Biz milletin efendisi değiliz, biz milletin hizmetkârıyız’’ sözü bunlar için slogandan öte hiçbir şey ifade etmez.

AK Parti Genel Merkezi her zaman dediğimiz gibi pek az sayıda olsalar da, Belediye Başkanlarına veya Belediye çalışanlarına özellikle dikkat etmelidirler. Adam AK Parti Belediye Başkanı veya çalışanı olduğu halde, Milli Şuur ve Milli Görüş’ten bi haber olduğundan dolayı vatandaşın işlerini savsaklıyor, fakir fukaranın evine gidemiyorsa, sofrasına oturamıyorsa, bu tip başkan ve çalışanlara özellikle dikkat edilmelidir.